2024-06-11
呢几日放假去咗周围行下 之后去到见到呢间”𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗠𝗲𝗺𝗼𝗿𝗶𝗲𝘀” 见到几精致同埋呢个9款甜品全部都系由精选47%北海道忌廉制作而成 而店主系由毕业于澳洲蓝带厨艺学院嘅专业甜点师Vanessa主理😆所以就买咗翻屋企同屋企人开心share啦❣️今次有嘢益我嘅粉丝🥰大家见到我呢个post只要用我呢个Promotion code “missbigtummy” 预订甜品 就即可获赠1樽价钱HK$48嘅果茶: 洛神花茶/金丝菊花茶 (送完即止)𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 𝘾𝙪𝙥𝙨 𝘽𝙤𝙭𝙨𝙚𝙩 自由配搭($368)会包4杯HK$56 及 5杯HK$38甜品🍮几啱用嚟做散水饼、下午茶同庆祝生日🎂❣️HK$56 甜品可选: (大满足系列)🥭 芒果满满奶冻🍓士多啤梨满满奶冻以新鲜芒果、士多啤梨果肉整成 一打开盖就望到面头系好多果肉食落好fresh好match啲奶冻🥛炖蛋拉丝麻糬奶冻好香滑嘅奶冻 里面夹住拉丝嘅麻糬非常有咬口 🍫 特浓四重朱古力慕丝杯 呢个啱哂我呢啲朱古力控 成个甜品采用咗法国Valrhona朱古力制造 四重朱古力非常邪恶 一入口食到非常香浓嘅黑朱古力 最底层连埋蛋糕🍰层次感更丰富☕️五重特浓咖啡奶
会包4杯HK$56 及 5杯HK$38甜品🍮
几啱用嚟做散水饼、下午茶同庆祝生日🎂❣️
HK$56 甜品可选: (大满足系列)
🥭 芒果满满奶冻
🍓士多啤梨满满奶冻
以新鲜芒果、士多啤梨果肉整成 一打开盖就望到面头系好多果肉
食落好fresh好match啲奶冻
🥛炖蛋拉丝麻糬奶冻
好香滑嘅奶冻 里面夹住拉丝嘅麻糬非常有咬口
🍫 特浓四重朱古力慕丝杯
☕️五重特浓咖啡奶冻杯
呢杯系唯一一杯有饼干俾你加上去咖啡奶冻上面食 好钟意佢地嘅奶冻系列 奶味十分香浓同埋好滑 咖啡味同奶冻真系超夹
HK$38 甜品可选 (清新浅尝系列)
🍫 朱古力奶盖奶冻
奶冻用咗北海道47%忌廉同日本牛乳制成 而朱古力选用咗法国72%嘅黑朱古力
☕️焙茶奶盖奶冻
呢个都系我首选之一 奶冻用咗北海道47%忌廉同日本牛乳制成 奶味非常香浓 抹茶方面都选用咗日本小山园焙茶粉 食落有好香奶味而焙茶味都无俾覆盖到
🍵抹茶奶盖奶冻
奶冻用咗北海道47%忌廉同日本牛乳制成 奶味非常香浓 抹茶方面都选用咗日本小山园抹茶粉
🍠香芋紫薯奶盖奶冻
奶冻用咗北海道47%忌廉同日本牛乳制成 再选用了日本红芋粉