2019-09-21
事原约左个好耐冇见既朋友食饭,又唔想次次食西餐,所以就揾左呢间系太子食点心既地方,转下口味!(同埋我觉得夜晚饮茶系开心过朝早,道理等同系夜晚食麦当劳嘅全日早餐🙈)餐牌选择都几多,同埋个价钱十分之亲民~因为好平嘅关系,所以我哋叫咗好多嘢食😂-陈村粉蒸排骨分量好多,堆到个小山丘甘⛰佢用呢款既陈村粉米桨比例系高啲,食落相对系痴牙少少黑金流沙包☄️:佢卖相黑金色系几打卡able既,而入面就系流沙奶黄咸蛋😍搣开个包都系流心!最欣赏佢既地方系咸蛋味够香,而佢嘅咸蛋系融合咗奶黄一齐,而唔系一旧一旧👍🏻怀旧春蛋烧卖🌕:鹌春蛋烧卖唔系度度都有得食,佢包得好满好大粒,我个朋友一食落之后劲惊讶佢只虾好大只包左系入面😂系足料嘅!春风得意肠🌾:我觉得呢个肠粉有啲似同日本沙律Crossover,最面𠮶浸就系有蟹子粟米同青瓜,系有少少沙律酱嘅味添嘅~而底果层有虾同埋炸咗嘅朱网油🎆你都可以想像到,摆咗入口之后就有好多唔同脆口嘅材料喺度咀嚼紧,个组合几得意~蒜香虾春卷🦐:春卷炸得够热够脆,令到入面切好咗嘅萝卜粒同马蹄粒,调左味嘅虾仁,同埋只有春卷先有嘅独特油香味都挥发出黎💓黑松露鲜虾饺🍤:佢个黑松露味都好出,配合大大只虾
餐牌选择都几多,同埋个价钱十分之亲民~
因为好平嘅关系,所以我哋叫咗好多嘢食😂
黑松露鲜虾饺🍤:佢个黑松露味都好出,配合大大只虾,几惹味同埋会想继续食落去,我觉得三粒完全唔够喉,叫多一笼就差唔多😂
椰香黄金糕🥞:唔系度度地方都有得食黄金糕,有啲人甚至唔知咩系黄金糕!佢其实系用椰汁同木薯粉整成嘅,整出嚟系又香又甜又烟靱🌟系我嘅至爱🥳
整体来讲点心水准唔错,同埋个价钱真系几平!每人$100都唔洗!佢另外喺元朗都有分店
谷亭街13号~