2019-05-23
原来推出左$198 任饮任食,真系超抵,仲要星期一至日都有. 唔怪得我同朋友7点几去到都full house . 仲以为位置比较僻同少人,黎到会唔多人tim其实散叫都唔贵,同朋友唔算好饿所以分别各叫左个main share.除左menu,墙上黑板亦有d 限时供应菜式,不过我地去到时花甲同龙脷柳已经sold out最后选左墨鱼汁海鲜意大利面$78. 墨汁味道唔算好浓,海鲜都算足料,有鱿鱼圈,青口等. 几欣赏佢spaghetti 口感,唔会太腍. 唔错另外order 左个黑松露双层芝士牛肉汉堡 $98size 好大个,包烘热过十分松软,而中间beef patty 亦超厚,大约medium 熟,中间仲系嫩红色,咬落会有肉汁流出. 牛肉味再加埋black truffle 香味,实在美味. 一边系粗薯,欣赏佢虽然炸过都唔会好油腻. 最后order 左个澳洲斧头猪扒配薯菜 $168斧头扒厚厚一块,其实pork 要煮熟又要煮得唔鞋,对于煮timing 火喉要求就更高.好欣赏佢真系煮得刚好,肉质厚实而唔会鞋或者干涩. 调味比较轻就更食到猪天然味道. 不过个人觉得可以再洒多一点点海盐同black pep
另外order 左个黑松露双层芝士牛肉汉堡 $98
最后order 左个澳洲斧头猪扒配薯菜 $168
好欣赏佢真系煮得刚好,肉质厚实而唔会鞋或者干涩.
调味比较轻就更食到猪天然味道. 不过个人觉得可以再洒多一点点海盐同black pepper. 我问左店员攞完再洒就岩岩好啦. 其实佢亦可以供应sauce,不过我都同意店员讲太重味sauce 会盖过扒既味道.
上面所有野食都跟blk coffee/tea, 加$8 可以转其他饮品. order左杯冻mocha 几正,其实系choc 味主导,都有点coffee 香,几好饮.
ps 我地系wkend walk in 黎,好好彩咁岩剩番一枱位. 因为198任食实在太抵所以真系几爆. 隐阵起见,建议黎之前都系预先book 位以免白走一转.