2020-02-17
揾食行远D,今次去到太子既火五越式牛肉粉专门店食越南野!由于我地两个实在太饿,所以癫左咁叫左好多野食🤤主食:越式花胶老火鸡汤河,汤底冇味精,个清鸡汤可以饮埋佢,花胶虽然好似好细块但好爽口味道唔错,鸡肉块中规中矩,整体系个唔错既健康既选择!香茅猪颈肉捞檬,一个字:大份同足料!配料多之余檬粉亦好多,仲可以免费加底添,坚食到爆!猪颈肉切到bite size 好方便食,味道岩岩好唔会太咸。小食:火五特式凤爪,叫得店名既招牌菜式一定要试下,好好味既无骨凤爪,开胃一流!意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼,即叫即炸热辣辣,味道层次好丰富,外面酸酸既黑醋汁,加入面既蒜香同牛油香,好好味🤤最后招牌小食拼盘,卖相靓之余介要好好食,最好食既一定系香草大虾同米纸卷,虽然$138好似有d 贵,但其实有6款小食仲要样样都好食,唯一系木瓜沙律唔够辣。最后叫左冻青柠梳打同椰汁冰,台式饮品既size 好大杯好抵饮,亦唔会太甜,椰汁冰仲要有椰果肉,出色!总而言之系一间性价比好高既越南餐厅,正!揾食行远D,今次去到太子既火五越式牛肉粉专门店食越南野!由于我地两个实在太饿,所以癫左咁叫左好多野食🤤主食:越式花胶老火鸡汤河,汤底冇味精,
主食:
小食:
主食:
小食:
总而言之系一间性价比好高既越南餐厅,正!