2021-08-05
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次食咗五斗米呢一间舖头老板系台南人,所以嘢食方面有保证😋一入到舖头就好有台湾嘅feel~ 真系好挂住台湾🥺ෆ̈原汁牛肉面($62)(刀削面加$5)牛肉面牛肉嘅份量都好多,有成六至七件🤩不过唔算好淋,另外面质都好弹牙🥳仲有好多酸菜添😚店主好好人仲俾咗个自己炒嘅麻辣酱我地试,佢话如果叫麻辣牛肉面就会跟埋,识落都觉得几正,唔会好辣🔥ෆ̈台式麻辣烫(西环限定)($48)麻辣烫有肥牛、花枝丸、豆腐同菜!辣度啱啱好,好惹味🤤花枝丸吸哂啲麻辣味,肥牛都有三大块😚ෆ̈台式水煎香肠($40)香肠有两大条,味道都好台式!仲有蒜蓉跟埋,单食香肠就系普通台湾肠,加埋蒜蓉就再重口味啲🤩ෆ̈玉米起司蛋饼($38) 呢款蛋饼同平时见到既唔同,蛋饼皮系脆身🤤食落烟韧得黎又脆脆哋!酱油膏唔多,但系都好够味😆入面有玉米🌽起司🧀️蛋🍳如果芝士再拉丝啲就好🥰ෆ̈卤味-蛋/百页豆腐($10/$20) 因为想试吓卤味,但系又惊拼盘份量太,所以散叫咗两个试吓🤩两样味道不过不失,反而最惊喜系侧边既白菜,好入味又甜🥰下次会就咁叫白菜卤🤣ෆ̈冬瓜仙草/蜂蜜柠檬爱玉($23@1) 两杯饮品比较钟意冬瓜仙草,虽然甜度固定但系唔会
今次食咗五斗米
真系好挂住台湾🥺
ෆ̈原汁牛肉面($62)(刀削面加$5)
ෆ̈台式麻辣烫(西环限定)($48)
ෆ̈台式水煎香肠($40)
ෆ̈玉米起司蛋饼($38)
ෆ̈卤味-蛋/百页豆腐($10/$20)
ෆ̈冬瓜仙草/蜂蜜柠檬爱玉($23@1)
两杯饮品比较钟意冬瓜仙草,虽然甜度固定但系唔会好甜,仲会有少少凉茶嘅苦味🤤
柠檬爱玉比较甜,而且爱玉质感比较啫喱,有啲难用饮管食🤣
整体来讲性价比好高🌟每一样野都好食,份量又啱啱好,可以食埋小食!好有台湾风味🥰值得一试🤍