2019-05-31
今晚先生突然话想食牛扒, 但又话唔想出九龙食饭, 又唔想食连锁式的餐厅。。。🤔🤔🤔真系唔知点算好, 因为我平时话食好西多数都系尖沙咀食多d, 于是就问朋友啦, 朋友就介绍咗Steak'er比我啦,话个度有薯条任食, 扒又足份量。 咁元朗我哋都近嘅, 所以我地去咗食。 去到已 full house 了,因为walk in 无订位, 店员就同我地讲需要等一等, 于是我地就系门口睇定啲餐牌食咩好啦。 其中有个二人套餐好吸引, 因为佢有个海鲜拼盘啦又有餐汤饮品同甜品跟, Pasta 同Risotto都有几款拣。。。另外主食都有都有几款选择㗎。 另外都仲有七款个人set, 🐖🐂🐑都有。咁我哋最后就拣咗二人set, 叫左炭烧澳洲谷饲黑安格斯肉眼扒, 原本个set 件牛扒系8oz , 因为我地好钟意食牛, 于是我地选择左+$40 upgrade转左10oz 牛扒, 意粉我选择左橄榄油蒜片辣椒丝蚬肉扁意粉。 想讲虽然Steak'er 只系小店一间, 但由面包到甜品都好好食, 用心制作, 面包都有两款, 面包系热, 我估唔到小店都会做到咁足, 之后上海鲜并盘, 有4只蚝, 好肥好大只, 伕平时自己买都
想讲虽然Steak'er 只系小店一间, 但由面包到甜品都好好食, 用心制作, 面包都有两款, 面包系热, 我估唔到小店都会做到咁足, 之后上海鲜并盘, 有4只蚝, 好肥好大只, 伕平时自己买都要$40~$50 /只个d, 仲有虾同翡翠螺, 本身有青口的, 但我地青口敏感, 于是店员好好咁话帮我地转埋虾。👍🏻💕💕
牛扒一上枱, 我已闻到个种炭烧香味,牛扒配蒜香薯条真系绝配呀, 牛扒我地叫左7成熟, 但上枱真系我要的七成, 唔会过"鞋", gilled 面锁住d 肉汁, 所以外脆内软又Juicy, 好好食呀⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️, 蒜香薯条有杂胡椒汁/烧汁选择。
甜品仲有泡芙配朱古力酱, 好满足的一餐呀!