2019-06-30
燒野食除左講食物質素外,燒烤場嘅位置同環境都好重要。今次family day就揀左黎呢間bbq場聚會位置都幾方便,沿住西貢海濱長廊行20分鐘左右,望住海同狗狗行,好快就行到去喇我地訂左下午4點,時間尚早所以有得揀位,當然係揀坐玻璃屋,望住個海景燒野食每人有一隻發泡膠碟拎野食,一隻紙碟裝燒好嘅食物,一隻杯裝飲品,兩個兜仔裝牛油同蜜糖。入場時仲有兩盒紙巾送,餐具同手套都係任拎,呢一點要讚下,因為好多時手套吉野食,好易爛,任拎手套真係好體貼牛油都有分蒜蓉牛油(超級推介!有蒜蓉粒)同普通牛油。右邊嘅蜜糖都係可以refill食物種類都幾多,有大大條秋刀魚,肉質幾好,同埋仲有多春魚雞全翼同雞中翼味道選擇幾多,啱哂中意食雞翼嘅小朋友。最中意咖喱雞翼牛扒、豬扒同雞扒當中,最中意就係雞扒,調味恰到好處。另外金沙骨就可以調味輕手啲丸類選擇又係好多,牛丸同貢丸食完又食!腸仔有廚師腸同芝士腸提供👌🏻👌🏻👌🏻要影下我燒到好靚嘅多士😂加埋蒜蓉牛油/蜜糖,好正!另外仲有普通方包夏天燒野食真係多得有呢兩部風扇,先冇咁熱!有個桶仔裝炭,衛生好多。順帶一提,個廁所都幾乾淨,男女分開,廁格亦好多夜少少,開左燈嘅玻璃屋
食物種類都幾多,有大大條秋刀魚,肉質幾好,同埋仲有多春魚
夏天燒野食真係多得有呢兩部風扇,先冇咁熱!
夜少少,開左燈嘅玻璃屋