2022-07-05 732 浏览
本身父亲节当日安排咗啲活动俾爸爸,所以晚饭想晏少少,8点左右先食,俾佢有少少时间抖下先。但打电话去book位果阵,店员表示因为餐厅9点就闩门啦,所以坚持想我哋7:30就去到,我表示尽量早,而店员则坚持无论如何7:30都会reserve张枱俾我哋,总之我哋尽早到。好啦,咁我哋几个最后就预7:45到餐厅;长话短说,就系大家都好俾心机想早到,点知早到咗,佢又话唔入得住⋯⋯⋯ 热到我男朋友流晒汗⋯最激气系大家都好俾心机早去,同埋果日系父亲节⋯⋯最后等到8点终于入到去,俾安排坐喺楼上位置。餐厅装修以白色为主,俾人一种简单清洁嘅感觉;上层只有两张枱,隔离枱亦好快就走咗,好似有自己一个私人空间咁,都叫做坐得几舒服。睇Menu果阵大家发现有好多款牛唔知点拣好,waiter都好细心哋介绍返,例如佢会话封门柳就会比较少肉汁,所以我哋最后都无拣到😂🙈 拣咗rib-eye(肉眼),sirloin(西冷)同埋Tenderlon(招牌牛柳)。沙律比预期大份,5个人叫咗两份,差啲食唔晒,好饱😂 平时我都少食沙律,但佢个菜都几新鲜,搞到我系咁食🙉我觉得我拣呢个rib-eye系order咁多肉入面最好食!呢块肉眼扒佢个

小老板沙律  Hogan  Caesar

Rib-eye  肉眼

我觉得我拣呢个rib-eye系order咁多肉入面最好食!呢块肉眼扒佢个油脂真系好够,变咗佢整出嚟真系好香,但又唔会漏;同埋佢整得个生熟度啱啱好!

Sirloin 西冷

块西冷虽然明显无咁多油脂,但佢都一样好香,同埋因为烹调时间啱啱好,所以个肉身一啲都唔好会韧,反而好有咬口!

最后有个位值得一赞!

虽然话就话父亲节都唔会下下讲价钱,但系我觉得waiter会喺我哋落咗order之后拎一拎为我哋准备果份扒俾我哋睇一睇先,又会好均真咁讲埋系几重,尼一点系唔错嘅,所以今餐,满意啦!

最后人均都系$300几,满意!
2022-06-19
$317.4 (晚餐)
庆祝纪念
父亲节