2022-07-15
我地两个人拣左个特选2人餐🤗$680前菜黎左个蕃茄沙律🥗同面鼓汤🥣!蕃茄沙律都几出色,每块蕃茄🍅厚薄相同,师傅刀工真系好西利,每块蕃茄都好新鲜鲜甜,正!面豉面就正常发挥,不过不失~👍🏼寿司分别有北海道海胆寿司、拖罗寿司、辣味带子军腩、油甘鱼寿司、赤虾寿司🍣值得讲下系拖罗,其实平时除左三文鱼,蛋,火炙同蟹籽外,原本唔系刺身特别喜好者,但拖罗寿司系放入口既感觉,竟然会令到我好似去左日本咁🇯🇵。新鲜入口即溶,鱼味后劲十足,份量岩岩好!👍🏼刺身有牡丹虾同矶煮鲍鱼,反而我对矶煮鲍鱼表示出色👍🏼一只切开四粒,一啖一粒岩岩好,鲍鱼味都好出好鲜甜,如果可以每人一只就好啦😆而牡丹虾都好有气势好鲜甜,配埋柠檬🍋汁可以几件事升华~迷你鳗鱼饭迷你饭黎讲,鳗鱼既比例都算比得多,每啖饭都有鳗鱼送埋入口,好似食紧好多件鳗鱼寿司咁,唔错😋迷你葱吞拿鱼腩丼接住上迷你葱吞拿鱼腩丼,饭入面已经有wasabi,你可以落少少豉油,可以捞匀佢然后食,每啖饭都有吞拿鱼,个感觉真系好幸福☺️。成个套餐个价钱真系抵到烂💯云寿司 (德和大厦) (中环)中环德己立街17-19号地舖
迷你鳗鱼饭
迷你葱吞拿鱼腩丼
云寿司 (德和大厦) (中环)
中环德己立街17-19号地舖