2021-03-11
唔知大家一谂起葵芳系咪净系钟意去葵广食嘢🍴不过今次我就同朋友去咗新都会广场嘅boring!?餐厅一试佢地嘅晚餐😍一开始系俾佢哋嘅名吸引,但试过之后都要老土啲讲句🥰真系一啲都唔boring呀!高质素嘅西餐👍服务质素一流同埋环境坐得十分舒服😌同朋友六点半左右入座,因为想食个early dinner之后睇戏🎬一入座职员都好有礼貌咁同我地简单介绍下餐牌点叫🙈因为我地都几肚饿就决定要咗个套餐($268),分别有两个主菜同一个小食,再加钱叫咗两个特饮😋一一为大家介绍下😆首先到嘅系两杯特饮,分别系热情果奶昔同水蜜桃乳酪沙冰🍑热情果奶昔唔会死甜,有阵热情果嘅清香,偏向淡身😃十分开胃😝而水蜜桃乳酪沙冰就比较浓味😛除咗水蜜桃嘅味道十分出之外仲有一淡淡嘅乳酪系沙冰嘅上面👍👍可以话系足料饱肚🥳去到第一个主菜嘅香辣纽西兰钻石蚬意大利粉🍝可以用鲜甜两个字黎形容😍意粉弹牙至于仲好入味👍蚬肉有好多粒而且仲大大粒有肉无沙,系极速俾我同朋友清咗!一定会再试因为意粉嘅香蒜味系口入面逗留咗好耐🤫一啲都无夸张😤之后第二个主菜系美国特级牛柳(8oz)拼带子🐂店员好贴心问咗我地要几成熟,我地就拣咗五成😎牛柳粒煎到好香,一切开已经f
之后第二个主菜系美国特级牛柳(8oz)拼带子🐂店员好贴心问咗我地要几成熟,我地就拣咗五成😎牛柳粒煎到好香,一切开已经feel到好淋身,放入口牛香即刻融化系入面🤤果然系好软身唔洗好大力咬先咬得开👍而带子系番茄🍅上面嘅配搭令带子带有淡淡嘅番茄香,配上浓味嘅牛柳粒相辅相成🙈劲开胃食完一淡又一淡😜而薯蓉十分滑身,差啲食唔晒呀😂😢
最后嘅小食我地拣咗墨西哥🇲🇽脆薯格,薯格俾一般大型快餐店脆好多😃本来以为食几旧就会饱,不过就错晒啦❌因为薯格配嘅酱料,例如系鲜番茄粒同埋牛油果蓉🥑系令到朋友同我食唔停!淡香解胃嘅酱汁配埋香炸嘅薯格真系点可以食停口🥲朋友同我真系食到好饱好饱但又劲满足👍👍
埋单两个人三百几,性价比绝对极高🤣因为真系每样菜色都有惊喜🙈店员好有礼貌而环境光猛坐得十分舒服😌大家下次黎葵芳一定要试下呢间唔boring嘅boring!?餐厅🤣我同朋友都倾紧唔知呢度嘅lunch系点