2023-03-15 441 浏览
上水广场新开左间一人烧肉,收工时间7点去到都唔洗等位,直接入座试下先🤤。烧肉定食 - 精选牛三食 (250g $128)晚餐会有定食套餐,嗌左精选牛三食🐂,分别有牛五花、牛板翼、牛舌,配有白饭🍚、汤品及小食🥗。白饭分别有大细两个份量可选,我拣左细嘅,同埋加左9蚊转海荅饭,而小食有泡菜、是日渍物、枝豆可以拣,我拣左是日渍物,系有腌渍嘅青瓜🥒及牛蒡。每款牛都有6片,份量颇多👍🏻,最后系食晒碗饭都剩低啲肉。牛五花肥瘦相间,烧完之后,充满油脂感,厚实嘅肉感唔会好柴或者好腻,啱啱好🤩。牛板翼见到啲筋同油花,食起上黎有咬感,牛味浓都😋。牛舌薄薄一片,肉质十分软嫩🤤。餐厅仲提供左唔同嘅酱汁同盐,可以根据自己喜好沾点唔同肉类👏🏻。整体而言,性价比极高嘅一人烧肉🫶🏻,宜家中午仲推出左 60分钟放题烧肉。提提大家,佢地晚市用餐时间系 60分钟,唔收现金,只收电子支付,仲要系手机度自己完成结账,虽然系好方便,但大家如果想帮衬就记得留意啦🤓。

烧肉定食 - 精选牛三食 (250g $128)
牛三食定食

牛三食定食