2018-09-26 402 浏览
中秋节同女朋友屋企人食完饭,翌日得返我哋两个自己揾食都梗系要食餐好啦。今日喺铜锣湾出没,就拣咗大喜屋呢间性价比极高嘅放题。佢嘅嘢食绝对冇令人失望,好似刺身咁样样都好新鲜,好似象拔蚌、甜虾、荣螺等。尤其是系贝类,赤贝就好鲜甜,带子系一大粒再切细粒,所以绝对唔系细细粒嘅带子仔。另一惊喜就系呢度有盐烧左口鱼变寿司,一般出去食呢个寿司都要10几蚊件,可以喺放题食到呢个寿司真系值回票价㗎。除咗左口鱼之外呢度仲有海胆手卷,好窝心地呢度嘅手卷系迷你手卷,绝对唔会要你食少少𩠌大大嚿饭。海胆都好鲜甜美味而且细细件,好快食完令你不知不觉想叫多几件食。羊架亦烧得啱啱好,唔会太过苏,而且唔会好似出边啲放题咁死咸烂咸,佢调味十分出色。网烧牛肉嘅生熟度刚刚好,食落肉质刚刚好又有牛味,再有小小沙律伴碟,食完真系好fresh架。因为食咗好多刺身,所以就叫咗个人参鸡食。有参香之余,仲有菜汤嘅鲜味,整体味道甘甜真系令人饮到唔停口。最后每样甜品都叫左少少,最令人惊喜嘅一定系个榴梿糯米糍,咬落去个馅全部都系榴梿肉,如果钟意食榴梿嘅你,一定会觉得齿颊留香,忍唔住会再encore。
刺身拼盘
海胆拖罗鱼生塔