2022-11-06 466 浏览
今日森仔返左港岛工作,之后陪妈妈庆祝生日🎂❤️揾左间openrice几多好评嘅马来西亚🇲🇾餐厅🍴: 槟榔岛敍。呢间餐厅🍴又真系几高质👍🏻值得推荐!先讲下佢嘅环境,真系劲舒服😌,空间感很高。我和妈妈👩都坐得好舒服,可以倾下计而且,装潢好新净同光猛,风格带一点点🤏欧陆风👍🏻👍🏻讲返食物质素先,今日森仔叫了一个丰富嘅二人晚餐🥣包括:小食拼盘,芝味咖喱海鲜🦞焗饭,浓香喇沙烟肉长通粉,仲自家制斑兰咖央多士,仲有前菜沙律🥗同杂果宾治饮品。劲丰富!😙😙😙小食拼盘佢劲有自主权,提供很多款式可供客人自行配搭三款。我叫沙嗲串烧,虾多士和水牛城鸡锤。每一样都真心好正,好有特色!沙嗲串烧笑得恰到好处,肉质精心挑选过,能确切食到肉质的鲜嫩。而沙嗲酱,条细美味,有粒粒花生🥜,有咬口👍🏻👍🏻👍🏻🤩虾多士炸得外脆内软,size 恰恰好,一口食到😍😍而有一粒大虾🍤,流口水🤤而水牛城鸡锤,酱汁香辣惹味,食到停唔到口,心心眼😍芝味咖喱海鲜🦞焗饭芝味好出,仲拉晒丝,100分❤️❤️而咖喱酱汁,在烤焗过后有一点点脆皮,味道也浓烈,配上饭一同进食,极为搭配😍😍而海鲜份量也十足,包括:鱿鱼,鱼柳和青口😍😍真系超级抵食!浓香喇沙烟肉长通粉
今日森仔返左港岛工作,之后陪妈妈庆祝生日🎂❤️
呢间餐厅🍴又真系几高质👍🏻值得推荐!

先讲下佢嘅环境,真系劲舒服😌,空间感很高。
我和妈妈👩都坐得好舒服,可以倾下计
而且,装潢好新净同光猛,风格带一点点🤏欧陆风👍🏻👍🏻

劲丰富!😙😙😙

小食拼盘
佢劲有自主权,提供很多款式可供客人自行配搭三款。
我叫沙嗲串烧,虾多士和水牛城鸡锤。
每一样都真心好正,好有特色!
而沙嗲酱,条细美味,有粒粒花生🥜,有咬口👍🏻👍🏻👍🏻🤩
而水牛城鸡锤,酱汁香辣惹味,食到停唔到口,心心眼😍

芝味咖喱海鲜🦞焗饭
芝味好出,仲拉晒丝,100分❤️❤️
而海鲜份量也十足,包括:鱿鱼,鱼柳和青口😍😍真系超级抵食!

浓香喇沙烟肉长通粉
呢个喇沙长通粉,真系菜如其名,味道系特浓特香👍🏻👍🏻劲重椰香喇沙味😆
卖面更加系一流,中间有只生蛋连半个蛋壳❤️❤️igable 👍🏻打卡冇得顶🤓
钟意❤️浓味嘅森仔食到停唔到口😆

自家制斑兰咖央多士
呢个甜品🍮真系世一❤️❤️❤️
味道一流!焗得外脆内软,而当中的斑兰味嘅忌廉雪涷后更加系正正😍😍
母亲大人大赞👍🏻👍🏻

杂果宾治真系有诚意。
当中充满各种杂果,同时梳打水🥤和糖浆比例分配得好,不会太甜也不太淡😙
好饮😍

此个价钱,在港岛能吃上一个如此丰盛的二人套餐,性价比极高!值得encore🤓🤓
  • 浓香喇沙烟肉长通粉
  • 自家制班兰咖央多士