2024-10-05 60 浏览
净系前菜都好丰富,佢有凉拌萝卜干、沙参,腌制茗葱,泡菜,生菜沙律,腌莲藕同豆干。个人好中意食佢莲藕,甜甜哋,口感少少粉。猪三层肉佢个猪三层肉可以话系系呢度嘅必试之选,肉质鲜嫩多汁,脂肪分布得几均匀。烧过之后,外面脆脆哋,香味四溢,而且完全唔会觉得好油腻,点埋个酱酸酸甜甜咁好好食!!猪梅肉 佢个猪梅肉望落好肥,但系真系好好食,烧到焦香金黄后,如果怕油可以用生菜夹住,再加啲酸萝卜片,味道丰富得嚟又唔怕腻,每一啖都系享受。牛肋肉牛肋肉肥瘦适中,肉质嫩得嚟带啲牛油香,烧完会帮你剪成细细旧,可以点唔同酱料食。个人感觉点盐同埋个甜酸酱都好好食!韩式鸡蛋羹叫咗个韩式鸡蛋羹,原本睇佢个样以为煮得耐咗,但食落完全唔会觉得“鞋”,而且好香蛋味,同埋佢入面加咗啲配料,令到食落唔觉得寡,大大碗食晒都唔觉得腻~肥牛面豉汤感觉佢个汤都几香浓,但系又唔会太重面豉味,而且好多料。有好多肥牛,豆腐同其他配料。如果配面或者白饭应该都可以食到几碗~有汤有前菜又可以食烧肉,仲要唔使自己落手烧,先至人均$200都唔使,真系好抵!

猪三层肉

猪梅肉