2022-08-02 120 浏览
今日专登黎呢间食点心!因为前排有朋友系呢度食完话呢间既点心好出色,所以衬今日黎荃湾买野顺便过黎食😋餐厅标榜点心系即制~所以要等耐少少~果然上碟热辣辣!先黎个虾饺同叉烧包!呢个叉烧包好正,一咬落去啲叉烧汁拥晒出黎,好多汁,小心烫亲!但真系几Juicy 😋足料!之后到呢个虾饺,食到佢既材料都系用啲大虾黎做,所以虾肉既肉质好实好好食,唔系平时普通茶楼既虾饺~🥰之后就系炸既点心!叫左个虾春卷同咸水角,又系新鲜热辣!烫口架~小心睇热!🤤春卷个虾都系用大虾整,所以都系好好食,外层又炸到好脆,好大份,抵食!咸水角既口感好烟靭,比平时食到既口感唔同似年糕既口感,外层都系好脆~最后就系黑松露烧卖!😍呢个系我至爱,好大粒,又冇肥猪肉,好好食~ 呢度既点心两个人黎食都岩岩好,因为有两粒装既点心叫~而且性价比好高,价钱唔贵,听讲个点心师傅系做过米芝连餐厅既主管lol唔怪得食落系唔同啲!真系好食好多~会再返黎食🥰
今日专登黎呢间食点心!

餐厅标榜点心系即制~所以要等耐少少~

果然上碟热辣辣!先黎个虾饺同叉烧包!
叉烧包

虾饺

虾春卷
咸水角

之后就系炸既点心!
叫左个虾春卷同咸水角,又系新鲜热辣!
烫口架~小心睇热!🤤

黑松露烧卖