2020-03-20 239 浏览
都听闻元朗有好多好嘢食,平时甚少出元朗,难得今日一定要试下有啲乜嘢出名!呢间日式餐厅门面非常之靓,有一棵樱花树,好吸睛!入到餐厅侍应就用酒席帮我地消毒双手,都几干净卫生,餐厅设计亦都简单舒适。睇完餐牌,觉得呢间餐厅嘅价钱都唔错!清酒煮蚬清酒味都几浓,我平时都好钟意饮埋啲汤,呢个汤都吸引到我饮多几啖。本来以为啲蚬系细细只,原来都几大只同埋啖啖肉,而且仲有一啲粉丝,烟烟韧韧。寿司拼盘摆设非常吸引,打卡一流。如果出面食嘅话可能一个咁嘅拼盘都要三百几蚊,所以呢度系非常之抵食。卷物刺身贝类蟹棒都有,一次过满足晒你所有愿望。我最钟意就系蟹棒寿司,因为佢个蟹棒系大条到要分开三啖先食得晒!!帆立贝串一碟有两串,共四粒,食落去都几新鲜冇雪味,而且烧得啱啱好。帆立贝下边仲有啲沙律菜,都几新鲜好味㗎!酥炸鸡软骨呢一碟真系性价比极高,$20就有一碟鸡软骨,配上五香粉,真系绝对值得食!烧三文鱼头有半个鱼头同埋一片鱼棋,而且旁边都有沙律菜,可以减低鱼嘅油腻感。烧过嘅三文鱼又好香!加啲柠檬汁味道更佳!奇异果活乳酸觉得士多啤梨味同芒果味太普通?奇异果都系一个唔错嘅选择,沙冰嘅质感,啱晒大人细路。呢间餐厅无论系食物定系

清酒煮蚬

寿司拼盘

帆立贝串

炸鸡软骨

烧三文鱼头

奇异果活乳酸

呢间餐厅无论系食物定系服务质素都几好,下次再过嚟元朗谂唔到食咩都可以再食!