2023-12-23 99 浏览
同朋友去完APM睇戏,难得嚟到观塘,就拣咗一间新开嘅宇鮨料理,呢间日本料理主打丼饭同埋乌冬等定食,所有定食都附送面豉汤、前菜,宜家天气咁冻,饮完暖笠笠☺️我地叫咗三文鱼定食、葱花拖罗蓉丼☺️👍🏻三文鱼定食 $68首先上嘅三文鱼定食,仲配埋迷你乌冬。原本以为只系普通三文鱼片丼饭,送到嚟竟然系一个三文鱼寿司set,再另外有一碗迷你乌冬面😲 寿司一共有六件!有花之卷、加州卷、火炙三文鱼、连皮三文鱼腩。件件都有岀面主打寿司舖头嘅质素🤤👍🏻葱花拖罗蓉丼 $98餐厅将新鲜嘅拖罗磨成粗粒嘅拖罗蓉,鲜味浓郁🤤 配合埋上面嘅葱花同埋芝麻粒,口感丰富!餐厅仲附送鹌鹑蛋玉子添!跟餐嘅面豉汤,材料丰富,仲有加蚬肉👍🏻 餐厅位置方便,邻近裕民坊、创纪之城、APM等😲📍宇鮨料理 (观塘)观塘宜安街19号地舖

我地叫咗三文鱼定食、葱花拖罗蓉丼☺️

👍🏻三文鱼定食 $68

👍🏻葱花拖罗蓉丼 $98

📍宇鮨料理 (观塘)
观塘宜安街19号地舖