2023-10-05
去完旅行后遗症要继续食泰国🇹🇭菜 🥹餐厅装修以绿色为主,望落眼睛都好舒服 👍🏻环境坐得舒适,人流都好多适合几个朋友一齐黎倾计食饭既地方 😬🌟二人晚餐 💰$610🌟明炉椰汁鸡汤足够2人享用既份量,饭前饮啖汤又可以开下个胃 🙆🏻♂️汤底清甜椰香味又浓郁 🫢有香茅同香葱调味更加香口 👏🏻鸡肉又嫩滑大件同入味值得一试 👍🏻🌟香茅鸡翼鸡翼腌得非常入味 👍🏻🌟原条青柠明炉乌头鱼鱼肉质感保持到鲜嫩 🤤鱼皮外层略带焦香青柠🍋带微酸令汤汁升华,更开胃享受🌟泰式炒杂菜颜色颜彩鲜艳 😍睇到有咁多疏菜都令人觉得好健康 😂而且炒得好有镬气味 👏🏻👏🏻🌟油饭🌟芒果糯米饭不可缺少既菜式 🤣👏🏻芒果够鲜甜、糯米饭微微温暖又香口椰浆香奶味又细滑捞埋一齐食简直正 🥹🌟泰式奶茶虽然泰奶茶本来比一般港式更加甜但茶底够滑又重奶香味🤤正宗泰奶茶😍🌟椰汁珍多冰椰奶味道十足又浓郁 🤤推介指数:🐻🐻🐻🐻/4粒泰 (铜锣湾广场) (铜锣湾)📍地址:铜锣湾骆克道463-483号铜锣湾广场2期6楼☎️ 电话:26820626#香港美食#九龙美食 #旺角美食 ##啤啤游食团#假日好去处 #港人推介美食 #相机食先#香港美食打卡 #穷游美食
餐厅装修以绿色为主,望落眼睛都好舒服 👍🏻
环境坐得舒适,人流都好多
适合几个朋友一齐黎倾计食饭既地方 😬
鸡翼腌得非常入味 👍🏻
🌟原条青柠明炉乌头鱼
鱼肉质感保持到鲜嫩 🤤
鱼皮外层略带焦香
青柠🍋带微酸令汤汁升华,更开胃享受
🌟泰式炒杂菜
颜色颜彩鲜艳 😍
睇到有咁多疏菜都令人觉得好健康 😂
而且炒得好有镬气味 👏🏻👏🏻
🌟油饭
🌟芒果糯米饭
不可缺少既菜式 🤣👏🏻
芒果够鲜甜、糯米饭微微温暖又香口
椰浆香奶味又细滑
正宗泰奶茶😍
🌟椰汁珍多冰
椰奶味道十足又浓郁 🤤
推介指数:🐻🐻🐻🐻/4粒
泰 (铜锣湾广场) (铜锣湾)
📍地址:铜锣湾骆克道463-483号铜锣湾广场2期6楼
☎️ 电话:26820626
#香港美食#九龙美食 #旺角美食 ##啤啤游食团#假日好去处 #港人推介美食 #相机食先#香港美食打卡 #穷游美食 #平民游 #泰国菜 #串烧 #生虾
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852 #thaistyle #Thailandeat
#bearbeareat
#bearbeareat铜锣湾