2022-10-26
/正宗泰国菜必属小曼谷📣小曼谷呢间餐厅系九龙城出名嘅程度已经街知巷闻🥳而且小曼谷原来喺唔同嘅地方已经开咗好多分店//今次嚟到元朗既小曼谷泰国美食到享用晚餐真系超级期待♥️椰汁鸡汤$118我每次食亲泰国菜都会试唔同餐厅嘅椰汁鸡汤/好多时出面饮都会中伏唔系太酸就太淡味/今次饮过小曼谷嘅椰汁鸡汤就特别有惊喜椰香味好突出🥰鸡肉好滑 真系好正♥️串烧$22-24今次我哋叫咗鸡肉同埋鸡全翼上菜仲好热辣辣 再配合埋秘制沙嗲汁 真系超好食!泰式酸辣凤爪$87我深信每位食泰国菜酸辣凤爪一定系必点之一🥰我哋好喜欢食酸酸甜甜既野 真系零四特别开胃/做前菜真系一流!黄咖喱鸡肉$98满满既咖喱真系好香椰奶味/唔会太辣配埋点薄饼真系超好食!真系好满足!整体来讲元朗店嘅质素都非常之好😊唯独是店舖比起九龙区嘅细啲 不过水准都拍得住㗎!有兴趣大家快啲book枱试吓啦▶️好味程度😋4/5▶️环境⭐️4.2/5▶️服务4.8/5▶️回头率5/5📍 小曼谷泰国美食 (教育路)元朗教育路50号兆明楼地下A号舖
椰汁鸡汤$118
椰香味好突出🥰鸡肉好滑 真系好正♥️
串烧$22-24
今次我哋叫咗鸡肉同埋鸡全翼
上菜仲好热辣辣 再配合埋秘制沙嗲汁 真系超好食!
泰式酸辣凤爪$87
黄咖喱鸡肉$98
有兴趣大家快啲book枱试吓啦
▶️好味程度😋4/5
▶️环境⭐️4.2/5
▶️服务4.8/5
▶️回头率5/5
📍 小曼谷泰国美食 (教育路)
元朗教育路50号兆明楼地下A号舖