2022-01-08 47 浏览
今日去咗筲箕湾揾朋友,见到东大街开咗间新嘅火锅店,一于外卖两个火锅上去一齐食!佢有好多唔同火锅套餐,每一个火锅套餐都系讲紧8x蚊,已经包晒主菜、饮品同面食,超级抵!我哋拣咗蕃茄汤白豚肉锅、台式香浓沙茶锅,主菜叫咗卤肉饭同薯粉,冷泡阿里山乌龙茶,冰糖红枣炖雪耳另外再加咗牛小排、海虾同大元贝外卖另外加$10换取外卖套装~等咗一阵就攞得返佢啦😜+$10外卖套餐超级超值,已经包左火炉同埋器具,只要将成个锡纸锅放上去,开火 等一阵已经热辣辣可以食~蕃茄汤白豚肉锅蕃茄味十足,汤底鲜甜又香,配上好多配料例如莲藕丶粟米丶金菇等等,蕃茄味道更加衬托出白豚肉既肉质丶份量亦好多另外个台式沙茶锅大力推荐!沙茶味道非常浓烈,啱晒钟意重口味嘅人,浓溃嘅味道配上牛肉片简直一绝~呢个锅底仲有好多配菜例如芝心豆腐丶花纹岘等等,够晒饱肚仲有个卤肉饭同埋薯粉,薯粉等一阵就已经清澈透明,朔满咗汤汁,够晒滋味饮品包括清甜乌龙茶,同埋滋润嘅冰糖红枣炖雪耳,一路打边炉一路饮冻野,非常之透心凉!

另外再加咗牛小排、海虾同大元贝
外卖另外加$10换取外卖套装~

等咗一阵就攞得返佢啦😜