2018-03-18 119 浏览
依家香港越来越多omakase,但竟然喺旺区铜锣湾比我揾到一间性价比极高嘅omakase!Lunch set 最贵都系$300唔洗,而我同友人就叫左一个13贯寿司御膳同特上刺身御膳!每个set都包左沙律茶碗蒸味噌场雪糕同饮品。寿司同刺身嘅鱼类都均为时令海鲜,而今次我哋就食到金目鲷、墨鱼、深海池鱼、赤虾、拖罗同海胆等等,全部刺身食过新鲜, 赤虾略为惊喜,因为上边嘅虾膏鲜甜唔腥,食得出系高级嘅食材!佢碗饭都特别好食,比出边食嘅更加有口感而唔会好黏,连碗饭都咁一丝不苟真系值得一赞!总结铜锣湾来讲有呢个价位同质素嘅食物,性价比真系极高!特别一赞嘅系师傅会一路整一路有倾有讲,亦会分享对鱼类既认识,唔错唔错,一定会返去再食过!

寿司刺身嘅鱼类都均为时令海鲜,而今次我哋就食到金目鲷、墨鱼、深海池鱼、赤虾、拖罗同海胆等等,全部刺身食过新鲜, 赤虾略为惊喜,因为上边嘅虾膏鲜甜唔腥,食得出系高级嘅食材!

总结铜锣湾来讲有呢个价位同质素嘅食物,性价比真系极高!