2022-02-10
身为街坊嘅我已经好耐唔系呢个商场饮茶同揾食💪🏻两老突然话想食中菜,咁就顺理成章因为附近中菜馆性价比感觉都偏贵🤣环境系昔日酒楼嘅味道,超高嘅楼底坐得阔又舒服,值得一赞系我本身系超怕酒楼冷气大,呢度个温度真系非常好👍🏻可能系新开冇几耐,餐牌上面满满都系特价💛正宗个本餐牌仲要分量十足😆感觉似高级中菜馆餐牌。先上前菜,水晶肴肉晶莹剔透咬入口有丝丝香醋嘅味道👍🏻中间个海蜇头真系好惊喜因为我本身系上海人,呢一种海蜇头喺香港系好少食到,而且佢嘅味道好有上海风味,令我忍唔住问咗经理一句你哋个师傅系唔系上海人,但个答案系其实佢哋都唔知🤣🤣鸭舌就水准之内。必食推介鲍鱼汁扣原件花胶$28.8乍,真系大大件原件花胶冇揸流摊🤩个鲍鱼汁仲好浓味。但要数今晚之最一定系呢一个龙虾🦞$498足足两斤新鲜捞起,经理建议我哋唔好用芝士焗,用呢一个方法最食到佢嘅原汁原味,果然冇失望,简直系我近呢五年食过最正嘅龙虾😍👍🏻新鲜就系唔一样啖啖肉,爽口有弹性,果一种嘅鲜甜到而家都仲记得。必order!!!呢个金奖虾酱海珊骨系佢哋嘅得奖作品,大大块每一件都炸到金黄色,好有食欲💛咬落去好香口既虾酱味,外皮又脆,入边仲keep住有肉汁劲鲜
呢个金奖虾酱海珊骨系佢哋嘅得奖作品,大大块每一件都炸到金黄色,好有食欲💛咬落去好香口既虾酱味,外皮又脆,入边仲keep住有肉汁劲鲜嫩。
附近嘅街坊一定唔可以错过呢一间咁正嘅酒楼!就算我唔系住呢一区我都一定会再试佢哋其他菜式👍🏻呢个食评抵帮佢写