2024-06-06
朋友生日约咗佢食呢个鸡煲烤鱼火锅放题,呢个放题系冇限时,可以慢慢食慢慢倾。星期日$298一位再加一。平时出去食条烤鱼都要二百几,呢度性价比几高。我地拣嘅套餐叫做任你鱼肉烤鱼鸡煲火锅放题,除咗鸡煲烤鱼同埋火锅任食之外仲有黑椒猪手煲同埋火焰牛尾煲都系任食㗎,饮品同雪糕都系任食,今次仲唔fat fat。我哋首先点个鸡煲,我哋两个都唔食得辣,拣咗BB辣,鸡煲大大煲。非常惹味,好多芫荽同埋洋葱,非常香。鸡肉都几嫩滑,鸡煲啲酱汁去食嘅香浓。如果唔钟意鸡脚同埋芫荽,可以要求唔要。食完鸡煲,我哋食烤鱼。有海鲈鱼同清江鱼两款,我地拣咗海鲈鱼,而味道就有四款选择,我哋唔食得辣,所以拣咗唔辣嘅酱香汁味。条鱼劲大,鱼皮煎得香脆,雪白鱼肉好厚肉,啖啖肉,吸入酱香汁,好惹味。配料多多,有莲藕片,莴笋,娃娃菜,豆卜及豆皮,吸入啲汤汁好入味。我哋两个人食,食完已经七成饱,虽然想再点烤鱼,但系要留返肚食啲火锅。火锅有免费的鸳鸯汤底,有好多款选择,啱啱食完浓味嘅鸡煲同烤鱼,我哋拣咗比较清淡嘅蕃茄薯仔汤底以及皮蛋芫荽汤底。火锅配料自己落QR code order, 而自助吧有不少蔬菜同丸类。我哋叫咗新鲜海虾,海蚬,牛板健,
火锅有免费的鸳鸯汤底,有好多款选择,啱啱食完浓味嘅鸡煲同烤鱼,我哋拣咗比较清淡嘅蕃茄薯仔汤底以及皮蛋芫荽汤底。火锅配料自己落QR code order, 而自助吧有不少蔬菜同丸类。我哋叫咗新鲜海虾,海蚬,牛板健,羊肉,青口等等。
食完火锅再食埋甜品雪糕雪条,非常满足。