2018-06-14
呢一日 过左黎荃湾接朋友收工 佢就带我黎食日本野 佢话超正又平位置都易揾 穿过街市就到啦装修好日式😍一入门口就见到好多海鲜 证明好新鲜座位超阔落 环境好舒服今次我地就食呢个2人餐职员话2-3个月就会转一次menu呢个月岩岩转左冇耐$688又吉列 又有刺身 仲有蟹盖 真入 超抵再加一杯酒(highball with Prunes)睇睇下menu发现 个宵夜套餐仲扺食$288一个人又有刺 串烧 炸物 仲比一杯酒下次9点后可以过黎食沙律x2个沙律汁酸酸甜甜好开胃 菜好爽好新鲜刺身拼盆X11全部都系厚切!油甘鱼:好新鲜 油脂分布好平均而且好爽口呑拿鱼:同样好新鲜同好鲜甜有头甜虾: 好大只好甜 一d都唔霉 三文鱼:油脂又系好平均而且冇根 有少少入口即溶ge感觉带子:日本级ge质素豆乳地鸡锅X11份量好多 汤底用左豆乳带有少少甜味 劲多菜 加埋个汤底提升左菜ge甜度 最令我意外系汤底令鸡肉竟然会更加滑 鸡肉加个柚子酱系另一种风味 盐烧山女鱼x2一人有一条原条山女鱼! 造型超特别,烧到一d都唔干 肉质仲系好嫩 加埋青柠汁就更正食到呢度 我已经开始饱饱到吉列黑豚x2系图中份量2份 份量好多 店铺冇因量
佢就带我黎食日本野 佢话超正又平
今次我地就食呢个2人餐
职员话2-3个月就会转一次menu
呢个月岩岩转左冇耐
$688又吉列 又有刺身 仲有蟹盖 真入 超抵
再加一杯酒(highball with Prunes)
睇睇下menu发现 个宵夜套餐仲扺食
豆乳地鸡锅X11
盐烧山女鱼x2
食到呢度 我已经开始饱饱到
吉列黑豚x2
系图中份量2份 份量好多 店铺冇因量多而将货就价 厚切黑豚肉 炸粉薄而松化 黑豚肉好juicy 忍唔住会食晒
松叶蟹盖x1
用左3种蟹膏去加上松叶蟹肉
店员即场烧 由于加左牛油 个蟹盖好creamy 斋咁食口感会rich d 蟹味重d
如果加埋葱呢 就岩岩好中和左蟹膏ge济 2种食法都好正
明太子茶渍饭x2
又系乘2份量 明太子辣辣地加埋d饭食 脆卜卜口感一流 另外 附上wasabi 估唔到系咁match 一定要留肚食
云呢拿雪糕x2
好rich云呢拿味 系有云呢拿籽 正正子
食烧野点可能冇酒呢
Highball with prunes ($38)
威士忌加梅干 口感好特别 梅干酸酸地令威士忌更易入口
呢间真系超抵食 服务又好