2022-06-12
4-5点有点饿又未到饭点 所以去试下呢间小店对上一次试过旁边排队既ban ban 今次试埋旁边呢间标榜印尼传统糕店小店 我一共买左5件野分别系:斑兰黄金糕 2件 斑兰椰汁糕 木薯椰丝糕 牛肉薯波 返到公司整热少少同同事一齐开心share 估唔到有惊喜先讲甜野 :斑兰椰汁糕 以为佢一糕绿色烟烟韧韧既糕 点知佢里面有馅 斑兰糯米外皮包有椰蓉做馅 顶再加椰汁糕 成个富士山甘 真系好有惊喜!同事话食到系咸 但我食到系甜 斑兰黄金糕 用左胶纸包住 得返最后两件 我买左 之后研究过点整黄金糕 原本系好难整得好 不过我呢件又发得好好 松软有弹性 木薯椰丝糕 呢个我系新加坡食过 佢个味就系似好淡既糯米糍外包有椰丝甘 味道正宗 唔太突出最后系咸野:牛肉薯波 呢个放焗炉焗热之后好正 佢好多馅 馅系细个时食咖哩包既味 食到少少一粒粒薯仔 香脆好味 我谂中午果时食2件都饱左
我一共买左5件野
分别系:斑兰黄金糕 2件 斑兰椰汁糕 木薯椰丝糕 牛肉薯波