2021-07-27
📍新港海鲜火锅📮太子大南街12号地舖.三日唔埋两日就打边炉, 脑海里面当然有好多间出色嘅火锅店啦😏新港绝对系其中一间隔一排就有朋友会叫我去食嘅火锅店.新港系传统港式火锅店,主打「平, 靓, 正」亲民路线, 我相信食过嘅人都唔会反对我咁样讲.优惠孖宝*HKD348新港猪骨煲一个+北美象拔蚌(约斤半至两斤)优惠孖宝*HKD368沙巴龙趸一份+顶上手切牛肉一碟千层响铃鲜鹅肠原味韭菜饺手打鲜虾滑娃娃菜唔好话我hard sell, 因为真系样样都好好味😋第一个孖宝, 必叫👍🏻平时出开去打边炉叫象拔蚌都知唔止呢个价钱, 所以个猪骨煲基本上系送俾你😳最值得一赞系佢无将货就价, 煲入面有3大旧猪骨, 4-5旧粟米, 萝卜等等, 新材实料, 食之前记得饮啖汤, 鲜甜足料唔油腻, 而象拔蚌新鲜爽口, 食唔停口, 唔好挂著影相, 小心手快有手慢无😆第二个孖宝, 见今次同行既朋友仔都钟意食鱼, 所以叫埋黎试下, 又真系劲抵食, 1大盘沙巴龙趸, 1大盘手切牛肉, 真系4个人都无唔晒😌沙巴龙趸切左薄片, 渌2-3分钟已经食得, 啱晒啲心急无耐性嘅人, 食落肉质嫩滑, 好有鱼味🐟手切牛肉无得输, 好有嚼口, 应该
📮太子大南街12号地舖
优惠孖宝*HKD348
新港猪骨煲一个+
北美象拔蚌(约斤半至两斤)
优惠孖宝
鲜鹅肠
原味韭菜饺
手打鲜虾滑
娃娃菜
唔好话我hard sell, 因为真系样样都好好味😋
第二个孖宝, 见今次同行既朋友仔都钟意食鱼, 所以叫埋黎试下, 又真系劲抵食, 1大盘沙巴龙趸, 1大盘手切牛肉, 真系4个人都无唔晒😌沙巴龙趸切左薄片, 渌2-3分钟已经食得, 啱晒啲心急无耐性嘅人, 食落肉质嫩滑, 好有鱼味🐟手切牛肉无得输, 好有嚼口, 应该系边位, 比平时脊位更重牛味, 大爱👏🏻
本身唔想续一介绍, 最后都决左highlight其中2个item, 千层响铃同鲜鹅肠🤤
千层响铃
即叫即炸, 上枱嘅时候仲系热辣辣, 脆卜卜, 数数手指有成10旧, 唔怕同朋友争食啦
鲜鹅肠
唔系满满肥膏既鹅肠, 系洗得干干净净果种, 令人食得安心又放心😙食落爽口, 喜欢内脏既朋友一定要试
汤底足料, 食材新鲜, 价钱相宜, 位置方便, 每隔1-2个月就会返去帮衬下, 回头基率绝对系5粒⭐️
整体环境💭💭💭
好味道:🧑🏻🍳🧑🏻🍳🧑🏻🍳🧑🏻🍳🧑🏻🍳
服务态度🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻
性价比:🧐🧐🧐🧐🧐
回头基率💫💫💫💫💫
#nonstopeatingdiaryhotpot
#nonstopeatingdiary火锅
#nonstopeatingdiaryprinceedward
#nonstopeatingdiary太子