2023-03-30
婆婆话好耐冇食过生蚝,我地要抓住食蚝的尾巴,🤤🤤🤤终于带咗婆婆去食生蚝啦!我哋嚟到咗一间性价比爆灯嘅生蚝专门店🏆 —— Marco's Oyster Bar & Grill。即刻同大家分享我哋食过嘅美味菜式啦!😋首先要介绍当然系生蚝啦!🌊呢度有好多款生蚝🦪我地拣左美国Pacific rock 6只🇺🇸同埋 法国Fine De Claire 6只🇫🇷。每只生蚝都肥美弹牙,新鲜爽口👌!仲有,嚟呢度任选12只生蚝就会送一枝白酒🍾,真系太抵食啦!跟住我哋又食咗一个 杂菜沙律🥗,蔬菜新鲜,沙律酱浓郁香滑,整个沙律都好清新开胃🍴!最后一道菜就系 纯正意大利卡邦尼意粉🍝。厨师会即席烹煮,再放上超大个芝士上面番炒,每条意大利粉,都沾满浓郁芝士🧀。每一啖都好满足,真系太美味啦!🤩