餐厅: 城中鴨子
资讯:

2024-03-16 3718 浏览
今日同事升职请食饭👍🏼海港城虽然多嘢食,但要去谂食咩都系有一点难度架,最终同事们投票来决定午餐食咩好😂😂中西日韩泰…..样样齐😮‍💨喺海港城食个午餐其实都有啲难度,午饭时间真系非常之多人,想食嘅餐厅都未必有位,最终大家行咗一个圈,见到最少人排队就食呢间不过大家同事都抱住冇期望嘅心态,因为始终小人排队,感觉一定冇咁好食🙈不过大家都出乎意料之外…….🤤餐前小食 青瓜 豆腐卜好入味👍🏼半只片皮鸭鸭皮油脂分布均匀,食落唔会太油腻加埋鸭肉一齐食👍🏼👍🏼👍🏼酿香楼牛肉馅饼 。两个起外面脆皮 一啖咬落去爆汁 🫣🫣味道不错 重牛肉味👍🏼👍🏼鸡丝粉皮食落又清爽嘅感觉 🍃有少许辣辣地 令人开胃👍🏼👍🏼无锡灌汤小笼包 6只热辣辣 皮薄 啖啖肉汁流出嚟🤤🤤👍🏼👍🏼👍🏼麻辣水煮鱼片鱼片冇骨,非常好👍🏼👍🏼小小麻辣感觉 味道不错清炒莴笋丝食咗咁多浓味嘢一定要食个清清地嘅莴笋丝👍🏼无锡骨酸酸甜甜,令人开胃不过有啲硬 🙈🙈最后甜品豆沙锅饼店员话我哋呢个豆沙窝饼煎得好靓因为我哋早食 可能啲油未去到好黑所以煎出嚟好靓 😂但味道就一般块皮有啲厚杏仁茶好大浸杏仁味不过本人唔食杏仁,所以冇试过但朋友话好食👍🏼👍🏼👍🏼

中西日韩泰…..样样齐😮‍💨

餐前小食
青瓜 豆腐卜好入味👍🏼

半只片皮鸭
鸭皮油脂分布均匀,食落唔会太油腻
加埋鸭肉一齐食👍🏼👍🏼👍🏼

酿香楼牛肉馅饼 。两个起
外面脆皮 一啖咬落去爆汁 🫣🫣
味道不错 重牛肉味👍🏼👍🏼

鸡丝粉皮
食落又清爽嘅感觉 🍃
有少许辣辣地 令人开胃👍🏼👍🏼

无锡灌汤小笼包 6只
热辣辣 皮薄 啖啖肉汁流出嚟🤤🤤👍🏼👍🏼👍🏼

麻辣水煮鱼片
鱼片冇骨,非常好👍🏼👍🏼
小小麻辣感觉 味道不错

因为我哋早食 可能啲油未去到好黑
所以煎出嚟好靓 😂但味道就一般块皮有啲厚

杏仁茶
好大浸杏仁味
不过本人唔食杏仁,所以冇试过
但朋友话好食👍🏼👍🏼👍🏼

2024-03-15