2023-10-05
一早起身天气咁好🌞去下科学园散下步, 竟然比我地遇到稳世中式点心🫖 - 八方栈仲有个落地玻璃窗望住个海景🌊 叹😌点心劲吸精😍 靓到忍唔住要打个卡先😚🥢脆炸崧子鲜虾筒 - 颜色鲜艳 外皮香脆可口🥢云霞彩虹虾饺 (必点)- 卖相好靓好吸引, 一口咬落去多汁 啖啖肉😋🥢蔬汁金柚雪山包 (必点)- 咬落去即刻有fresh🌱既味道 好清新🍀🥢红米海鲜肠粉 & 黑毛猪叉烧滑肠粉 (必点)- 同一般食既肠粉有啲唔同,仲好嫩滑🥢妃子笑咸水角 (必点) - 好得意既荔枝造型,打卡一流📸🥢蚝皇蜜味叉烧包 - 馅料好足🤤🥢萝卜丝酥饼 - 萝卜仔造型 cute 😍🥢蟹籽虾多士 - 入口酥脆 香口另外茶饮方面.. 佢有好多唔同既特色茶饮🫖☕️例如白桃乌龙茶🍑、凤梨乌龙茶🍍超级有惊喜🤩 卖相固然有心思,味道仲一流🤤平时一般饮茶点心都系4件,人少既就食唔到太多款野食而八方栈系有2人份量既点心架🤭 2个人去饮茶🫖一样食到多款美食🤤有宠物既朋友仲可以坐佢哋户外位置架😙八方栈🚌搭地铁/巴士可以先到沙田地铁站🚉A1出口,往ikea方向🚶🏻♀️落天桥就见到27A小巴站 ,入左科学园第1个站落车就啱喇~再🚶🏻步行5-10分钟就到
一早起身天气咁好🌞
去下科学园散下步,
竟然比我地遇到稳世中式点心🫖 - 八方栈
仲有个落地玻璃窗望住个海景🌊 叹😌
点心劲吸精😍 靓到忍唔住要打个卡先😚
🥢脆炸崧子鲜虾筒 - 颜色鲜艳 外皮香脆可口
🥢妃子笑咸水角 (必点) - 好得意既荔枝造型,打卡一流📸
🥢蚝皇蜜味叉烧包 - 馅料好足🤤
🥢萝卜丝酥饼 - 萝卜仔造型 cute 😍
🥢蟹籽虾多士 - 入口酥脆 香口
另外茶饮方面.. 佢有好多唔同既特色茶饮🫖☕️
例如白桃乌龙茶🍑、凤梨乌龙茶🍍
超级有惊喜🤩 卖相固然有心思,味道仲一流🤤
平时一般饮茶点心都系4件,人少既就食唔到太多款野食
而八方栈系有2人份量既点心架🤭
2个人去饮茶🫖一样食到多款美食🤤
有宠物既朋友仲可以坐佢哋户外位置架😙
八方栈
🚌搭地铁/巴士
可以先到沙田地铁站🚉A1出口,往ikea方向🚶🏻♀️落天桥
就见到27A小巴站 ,入左科学园第1个站落车就啱喇~
再🚶🏻步行5-10分钟就到