2023-05-22
古早牛肉面都几出名,位于深水埗,地铁站行几分钟就到,都几方便。同一条街都有好多食店,竞争好激烈啊,不过今晚接近8:30pm 入面都唔少人。Menu都几多选择,仲有好多小食例如甜不辣,蛋饼,由于我一个人净系叫左牛三荟,即系牛腱、牛筋同牛肚面,仲有一杯蜂蜜芦荟乌龙茶加珍珠。首先,讲下个面条。面条非常有咬劲,啖啖都系弹牙。之前特登睇食评d人话好淋,可能水准飘忽d?个汤底喺牛骨熬成,有好浓嘅牛肉香味,仲带有啲甜味,再香辣多少少就正啦。牛腱、牛筋同牛肚。佢哋嘅牛腱好腍,喺口中好易化开,同时带有淡淡嘅牛肉味,同埋好大旧啊!牛筋方面,经过长时间炖煮,变得非常腍滑,口感好好。至于牛肚就正常发挥,有弹性。饮品我叫左蜂蜜芦荟乌龙茶加珍珠,非常解渴。芦荟同珍珠劲大杯,特别珍珠好弹牙,非常好味。