2021-04-28
最近有朋友介绍,有间正嘅家常小菜餐厅,于是今日就特登走去试吓。呢间闺家虽然舖头细细,但感觉几舒服,装修以白色同浅粉红色为主,再加上墙上嘅壁画感觉几亲民!❤️我哋叫咗三样嘢,最后埋单都系$151,抵到烂😍😍😍香煎莲藕饼猪扒饭 $50虽然猪扒薄,但估唔到剪得好香脆同入味!而莲藕饼肉质松软,又有啲马蹄增加口感,丰富左莲藕饼嘅口感!好食!😋慢煮猪软骨饭 $48猪软骨真系好‘林’,又好入味!😍😍完全有惊喜!而且猪软骨有四大旧,量都几多!☺️☺️而且个汁甜甜地好好味!手撕鸡饭配沙姜汁 $48本身想叫手撕鸡小食,但卖哂,反而手撕鸡饭就有,咁当然要试吓啦!鸡肉几嫩滑,如果去埋啲筋会更好!啲鸡肉亦够咸香,可以唔使点沙姜汁添!❤️另外要赞下嘅就系佢嘅自家制汤(因为我哋系星期一去,所以饮青榄青萝卜杏汁煲猪展),饮落去真系完全唔觉有味精,真系好似阿妈屋企煲嘅汤咁好足料!真系好想再去试吓去其他既汤呀!
我哋叫咗三样嘢,最后埋单都系$151,抵到烂😍😍😍
香煎莲藕饼猪扒饭 $50