平时食铁板烧真心唔平,基本上都要400几500蚊一个,但系依到最平嘅套餐只需要$168,而且就算咁平都好,都唔系随随便便求求其其煮比你食就算,真系会系你面前用心煮比你食唔好以为收你$168就冇好嘢食啊,除咗有食铁板烧一定要食嘅牛肉之外,仲有虾、三文鱼等等,就算系比较大食嘅人士都够饱。除咗$168之外,你想食豪也有其他选择,一样都系超高性价比,而且因为每一个套餐都有分别,所以同朋友/情人一齐去的话,可以分别叫唔同嘅套餐,咁就可以试多少少唔同嘅嘢。咁我当日同同行人士分别叫咗$168同$268嘅套餐,咁落完单之后好快就有楼面上咗面豉汤、沙律同前菜,面豉汤饮落去唔似系𠮶啲冲剂面豉汤,而系自己煮嘅面豉汤,但系分别又唔算话好大,只不过系比较重味啲,但又唔系咸味𠮶种重味,不过整体嚟讲系几好饮,系少有我会饮晒嘅面豉汤;咁沙律就冇咩特别,配嘅都系啲好常见嘅沙律汁,而且沙律菜都系新鲜嘅;咁前菜就系好普通嘅胡麻酱青瓜,则系将青瓜切粒之后,再加少少胡麻酱,食落去除咗会食到少少胡麻酱味之外,就系好明显嘅青瓜味,可能系为咗清一清味蕾(?)所以先设计成咁淡,不过都系前菜唔食都唔紧要咁样$168套餐先有三文鱼同虾,师

咁样$168套餐先有三文鱼同虾,师傅会喺你面前细心煎好,唔好以为咁平,份量就好少,嚿三文鱼都差唔多有我手掌咁长,而且食落去一啲都唔腥,我好怕食熟嘅鱼系腥,而呢一间一啲都唔腥,净系用咗牛油去调味,但系已经好好食,剪得好香;咁虾又再配啲黑椒同盐,加上肉质弹牙,个人比较钟意食虾多少少,因为惹味啲。

咁$268𠮶套餐就系先有鲍鱼仔同虎虾,鲍鱼仔用咗黑松露酱一齐炒,所以食落去同闻落去都有好重嘅黑松露味,如果唔钟意食黑松露,亦都可以叫师傅转其他调味,而我系超级无敌钟意食黑松露,所以我觉得超好食;另外虎虾嘅肉质非常弹牙爽口,只要配少许调味已经足够

咁食完海鲜就到食肉啦,咁$168就系美国安格斯薄烧牛肉,师傅煎到5成熟,包埋炸到香脆嘅蒜蓉
、煎香左嘅洋葱粒和葱花,非常惹味,虽然佢有额外嘅酱汁比你点,但系我觉得就咁食佢原味先系最好食

另外$268嘅肉就选择咗安格斯牛柳,同样都系煎到5成熟,因为牛柳系食佢嘅肉质鲜嫩,所以太熟会变得太实,太生又食唔到铁板烧𠮶种香,所以5成刚刚好,而且师傅已经调好味,可以不用再加其他调味,不过配上旁边嘅蒜片一齐食也别有一番风味(蒜片单食也好食,好似食紧薯片咁)

最后仲有炒饭、炒菜同甜品,但系我就唔记得咗影

所以依间真系cp值超多,好值得去试吓

以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末必同每个人嘅用餐感觉一样,如有不同,敬请见谅。