餐厅: La Pampa Argentinian Steak House
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-08-21 1624 浏览
🌟苏豪区阿根廷抵食隐世扒房好早之前已经留意到呢问位于中环SOHO区嘅阿根廷扒房 佢哋啲牛扒性价比极高😛上网订枱指定时间仲要半价添🫢所以就book左星期日lunch试试佢~♡︎______________________________♡︎🌚男友评价:🐷Salchicha 原价$73餐前小食方面我就叫咗呢款阿根廷猪肉肠外皮烤到焦香 肉质实净 有淡淡的肉汁同香味渗咗出嚟 点埋佢配搭嘅橄榄油就更加香口🤭作为餐前小食 不论系份量同味道都好满足🫶🏿🐃🥩Medallon de Lomo La Pampa (250gm) 原价$385呢一个其实系一份巨型牛柳配搭蘑菇酱 呢度d牛全部都系用100%草饲嘅 牛嘅运动量会多d 所以油花唔会多😊咁尤其是系牛柳 咁就更加唔会有肥膏啦~牛柳足足有250gm 分量十足之余 可以见到佢表面嘅烤纹系非常靓仔🙈叫咗三成熟 切落去系非常之淋 完全唔使用力 当然牛柳嘅肉味不嬲都唔会话好浓郁呢份亦都唔例外🤔除咗想赞吓佢除咗份量充足 肉质仲要系非常之柔软(咀嚼完全唔使用力咁济)仲带有少少炭烤味 呢个价钱半价咗之后真系超级抵食😊🐮🐔🍢Brochette De Pollo 原价$238
🌟苏豪区阿根廷抵食隐世扒房

🌚男友评价:

🐷Salchicha 原价$73
餐前小食方面我就叫咗呢款阿根廷猪肉肠

🐮🐔🍢Brochette De Pollo 原价$238

呢份绝对系南美bbq风情 大大份之余 个摆盘完全系串烧咁🤣主要系牛柳夹住鸡肉,烟肉 然后有d红椒 洋葱
但味就比较一般 尤其是系牛柳 有比较之下同头先𠮶旧差得太远 虽然未至于好鞋 但口感比较粗糙🥲带有少少渣 肉质有少少一丝丝嘅状态 同样情况出现左系旧鸡上面
不过呢个一般扒房比较少见嘅配搭同卖相 再加上咁嘅价钱食到咁嘅份量 绝对物超所值😉

🍰Tiramisu 原价$78

原来系想叫佢地个champagne with sorbet 但系𠮶阵冇哂🥲唯有听店员推介叫呢款 上到枱俾佢个卖相吓亲 完全唔Tiramisu😌
应该系说得太耐嘅关系 中间𠮶一层系结冰㗎 食食吓仲要融咗 个蛋糕出水 好奇怪 不过整体个味度尚可😐

🌝女友评价:

由于我哋系食晏就十二点 所以一黎就无乜人 可以留意到佢个环境真系好似去左南美嘅餐厅咁
而且橙色嘅背景再加上播嘅夏日风情歌都真系好似坐系海滩食扒咁🤣几chill~

而且最抵玩系我哋book到指定时段可以全单五折 食左两个扒再加小食甜品每人都系二百几 质素仲咁好 我谂苏豪区都无边间可以做到🫣🫶🏿
佢哋lunch set都好抵食 想同男女朋友去下扒房又想平民啲 依个真系不二之选✨
Salchicha
Brochette De Pollo