2022-08-31
[极鮨 铜锣湾]📍铜锣湾轩尼诗道525号澳门逸园中心10楼-寻日去咗铜锣湾食一间评价非常唔错嘅omakase,环境舒适,师傅同埋其他店员都好有礼貌,食物有质素,完全冇令我失望!-蟹肉茶碗蒸上面铺满左拆好嘅蟹肉,分量十足,蒸蛋口感嫩滑,高汤味道鲜美,连埋蟹肉一齐食真系大满足😋~-大分鲷鱼寿司肉质有弹性,鱼味重,配上辣萝卜提鲜🫶🏻-福岗池鱼鱼味好重但完全唔腥,鲜味十足又好爽口,配上姜葱令鱼嘅鲜味好突出🔥-爱媛县蜜柑鲷食落有少少蜜柑味,配上原昆布口感十足,正!😋-福岗伊佐木鱼皮经师傅炙烧后激发出油脂香,连埋七色芝麻真系好睇又好食😍-北海道帆立贝帆立贝大大粒又鲜甜,配上竹炭监盐同柠檬汁令到味道更加多层次,好味💜-凉都琵琶津充满鱼油,配上芥辣渍真系好正🔥-北海道狮鱼寿司配上柚子胡椒酱解腻,充满油香又唔会太油腻油腻~~-千叶县金木鲷轻轻烧过嘅鱼皮充满油,加上山葵渍公口感极佳🔥-深海赤海虾口感弹牙又鲜甜,配上味增虾酱令到味道更加鲜味🫶🏻-冲绳鲈鱼充满鱼油,配上三星渍物-鹿儿岛空运中吞拿鱼油份适中,新鲜而且入口即溶口感极佳,配上京葱丝😋😋-海胆杯宫城县白海胆味道鲜甜,入口即溶,搭配自家腌制嘅三文鱼子带
📍铜锣湾轩尼诗道525号澳门逸园中心10楼
蟹肉茶碗蒸
大分鲷鱼寿司
肉质有弹性,鱼味重,配上辣萝卜提鲜🫶🏻
福岗池鱼
鱼味好重但完全唔腥,鲜味十足又好爽口
,配上姜葱令鱼嘅鲜味好突出🔥
爱媛县蜜柑鲷
食落有少少蜜柑味,配上原昆布口感十足,正!😋
福岗伊佐木
鱼皮经师傅炙烧后激发出油脂香,连埋七色芝麻真系好睇又好食😍
北海道帆立贝
凉都琵琶津
充满鱼油,配上芥辣渍真系好正🔥
北海道狮鱼寿司
配上柚子胡椒酱解腻,充满油香又唔会太油腻油腻~~
千叶县金木鲷
轻轻烧过嘅鱼皮充满油,加上山葵渍公口感极佳🔥
深海赤海虾
口感弹牙又鲜甜,配上味增虾酱令到味道更加鲜味🫶🏻
冲绳鲈鱼
充满鱼油,配上三星渍物
鹿儿岛空运中吞拿鱼
油份适中,新鲜而且入口即溶口感极佳,配上京葱丝😋😋
海胆杯
宫城县白海胆味道鲜甜,入口即溶,搭配自家腌制嘅三文鱼子带酒香又有咸香,一发入魂!
白昆布乌冬
汤底浓郁,味道鲜美,乌冬滑溜有弹性,配白昆布食口感独特~
焦糖芝士蛋糕
焦糖烤得好趣,甜度适中芝士味浓💜