2022-01-27 474 浏览
观塘APM既food court终于开返啦,对于我呢个观塘返工同住系附近既人真系一大喜讯~~~~12:00pm入到去已经好多人,行左一个圈,有海南鸡、有喇沙、有水煮鱼、仲有burger配我最钟意既薯条但最吸引到我既就系呢间叫「鮨孝」既日本餐,food court 竟然有Omakase 食?!到底系咩玩法睇到个menu都睇到我心心眼,2022年既第一餐梗系要食豪啲啦,等左一阵位,坐左系师傅前面order左个$398 /10件既Omakase,见师傅好忙,除左招呼坐系前面既客,仲要做埋出面啲order,我都担心呢个价钱会唔会有啲伏…师傅一开始就俾左壶茶同姜俾我,然后拍下只手准备整第一件寿司,虽然师傅每次放低件寿司都会介绍下系咩黎,但个次序已经唔系好记得,其中有𫚕鱼,金目鲷,中拖罗,酱油渍吞拿鱼,鲭鱼,白虾,鲛鲽(好好味), 北寄贝…最尾原来仲有个鳗鱼手卷,同埋面豉汤,师傅问我仲有无野要加(其实已经饱到上心口) ,但最后都忍唔住加左,每次食日本野都必叫既三文鱼籽画上完美既句号。总结:性价比超高既Omakase, 虽然唔驶加一,但服务好好,师傅都会同啲客有讲有笑有交流,会就住个客食既速度整下一

总结:性价比超高既Omakase
, 虽然唔驶加一,但服务好好,师傅都会同啲客有讲有笑有交流,会就住个客食既速度整下一件寿司,唔会太急,btw如果有埋杯sake仲正, 下次会试埋散叫(睇过最平都只系10蚊件
), 仲有啲丼饭都好抵
,成个food court咁多野食,有排先试得哂,真系好开心~~~~
金目鲷(好似系)
鲛鲽
中拖罗
鳗鱼手卷
2022-01-01
午餐
金目鲷(好似系)
鲛鲽
酱油渍吞拿鱼