2024-12-20
以前喺观塘都食过类似呢间既日本料理,不过自从无系观塘返工之后,就好耐冇再食过,原来旺角都开咗间新店,而且环境仲装修得好靓添,今日咁啱经过就同朋友嚟试吓啦。首先,登场嘅系「杂锦刺身沙律」。呢道沙律嘅刺身非常新鲜,每一片鱼生都充满咗鲜味同油脂嘅香气。沙律中仲加入咗多种新鲜蔬菜,令到整道菜更加清爽同健康。刺身同沙律嘅完美结合,令到每一口都充满咗层次感。接住上菜嘅系「厚烧牛舌串」。呢道菜嘅牛舌煮得非常嫩滑,每一口都可以感受到牛舌嘅鲜味同香气。牛舌嘅外皮烤得非常香脆,内里保持住嫩滑多汁嘅口感。呢道菜嘅味道非常独特,绝对系一个唔可以错过嘅选择。紧接住嘅系「牛肉寿喜锅」。呢道菜嘅牛肉非常嫩滑,每一口都充满咗牛肉嘅鲜味同香气。寿喜锅嘅汤底非常浓郁,每一口都充满咗浓浓嘅日式风味。牛肉同蔬菜嘅完美结合,令到整道菜更加丰富同美味。呢道菜绝对系我嘅最爱之一。服务方面,餐厅嘅服务员非常细心同友善。佢哋会耐心咁介绍每一道菜式,并且解答我哋嘅问题。每一位服务员都充满热情,令我哋感受到宾至如归嘅感觉。无论系服务态度定系专业程度都一流啊。呢间餐厅又平又抵食,而且位置舒服,服务态度仲非常好,下次都一定会同朋友再嚟食啊。