2022-09-19
呢间d海南鸡饭喺大埔因为性价比非常高,所以好出名😊~而家连上水都开左分店,今日去买外卖都见到好多人排队🤩🌟海南鸡饭(加鸡)本身呢度d海南鸡饭只系卖$34😍,但系我同屋企人想 share食,所以加左份鸡,都系加$20咋,好抵👍!打开饭盒觉得好似好少咁🤣,其实唔系嫁,佢有两层鸡,10件左右(仲要有一半系鸡脾肉黎,另一半系鸡胸肉),再搭一只鸡翼😋~鸡皮油亮亮,皮薄爽滑、有弹性😍~鸡肉肥美但唔腻,完全冇骨,啖啖肉,口感非常嫩滑,鸡味浓郁☺️!油饭粒粒分明,软硬适中,干身弹牙,油香十足😆~另配上自制辣酱,唔会好辣,酸酸地,更开胃😉~仲有青瓜丝做配菜,清甜爽口,又可以解腻😚!🌟青咖喱牛饭($38)青咖喱牛饭系呢度嘅新出品,当然要试吓啦❤️咖哩呈青色,饮落椰奶味超香浓😝!仲 feel 到 d香料味,味道温和,微辣,咸淡适中,好啱捞饭食🤩!牛肉份量都算多😊,肉质松软,唔韧~最惊喜嘅系d饭都系油饭黎,正👍!
🌟海南鸡饭(加鸡)
🌟青咖喱牛饭($38)
青咖喱牛饭系呢度嘅新出品,当然要试吓啦❤️