最近发现「炑八韩烤」推出左一个性价比超高既午市定食,平时钟意食韩烧既我紧系要试下啦。呢度既烧烤套餐定食吾单止有主菜,仲可以无限添加自选前菜、芝士粟米同炉边蛋,呢d经典韩烧side dish可以食到饱,真系好吸引。盐葱牛舌配迷你韩式麻药蛋饭 $116呢个盐葱牛舌系我最期待既一款。牛舌好薄,配埋盐葱酱,味道鲜味即刻提升左好多。咬落去系脆中带嫩,牛香浓郁,再加上盐葱酱既咸香,令成个味道层次更加丰富。听店员介绍左人气食法,我照住黎试:将盐葱酱放系牛舌中央,对折做成牛舌包,再单面炙烧约20秒,等表面微微焦脆,反转另一面再烧20秒,一食果然好正!配埋迷你麻药蛋饭,蛋黄流心,香口又满足,牛舌控一定要试。韩式猪肉泡菜炒饭 $82呢个炒饭系一个隐藏惊喜。铺左一层超浓郁既芝士碎,拌埋紫菜丝一齐食,真系好香口!炒饭有泡菜既酸辣味,而芝士就中和返少少,两者配搭得岩岩好。半熟蛋系饭上面,捞埋食每一啖都好有层次感,最岩重口味既朋友。蜂蜜牛油炸鸡 & 酱油鱼糕串 $38食烧烤既时候点D小食黎加配系一个好好既选择。我就试左两款:蜂蜜牛油炸鸡系甜甜地,带有牛油既香味,外皮炸到脆卜卜,鸡肉仲好juicy,食到停吾到口。而

盐葱牛舌配迷你韩式麻药蛋饭 $116

韩式猪肉泡菜炒饭 $82

蜂蜜牛油炸鸡 & 酱油鱼糕串 $38

食烧烤既时候点D小食黎加配系一个好好既选择。我就试左两款:蜂蜜牛油炸鸡系甜甜地,带有牛油既香味,外皮炸到脆卜卜,鸡肉仲好juicy,食到停吾到口。而酱油鱼糕串系浓浓既酱油香气,加上鱼糕烟韧既口感,简单而好味。

柑橘鲜橙果茶 $25 & 玫瑰佛手柑梳打 $12

套餐包左基本饮品,但我忍吾住加钱试左佢既特饮。柑橘鲜橙果茶系一杯清新既果味茶,酸酸甜甜好开胃,食完重口味既烧烤饮,再似呢杯真系岩岩好。而玫瑰佛手柑梳打有阵淡淡既花香,带d微微气泡,清爽得黎又几特别。

焦糖脆饼雪糕杯 $38

食完主菜当然要有甜品作结啦!加左$38点左个焦糖脆饼雪糕杯,份量都算几足。脆卜卜既焦糖饼干,配上云尼拿籽雪糕,两样一齐食有层次又吾会腻,系完美既甜品收尾。

午餐