2021-06-04
话说今日又兴起想食鸡煲,于是就揾到尖沙咀胡炉呢间鸡煲火锅店,提一提,佢哋唔止净系鸡煲,仲有猪手煲同埋鸭煲任君选择!开头每位都会先附送一份佛跳墙,炆得十分之味!以上煲物三选一,之后都会包时令海鲜拼盘,胡炉牛拼盘以及招牌手工丸拼盘,食完唔够喉,佢都仲有30多款食任食打边炉,绝对系物超所值!海鲜拼盘都好丰富有蛏子、虾同三种贝类,啱啱拎上枱虾仲系识郁嘅,可见啲海鲜真系好新解,贝类食落好甜口,蛏子十分之大只,虾都好爽口。跟住我哋就开始食佢嘅肥牛拼盘,牛肉入口即化, 牛香十足,牛脷就爽口得多!之后我哋就食丸,呢个手工原丸拼盘三款都系好有惊喜,墨鱼丸加入左松露,食落多左阵香气,牛肉丸里面系有芝士的,食落爆酱,蟹籽丸都十分弹牙!食埋佢呢个饺子拼盘其实都已经去到有七成饱,饺子皮薄馅靓,细细只好易熟,食落香气十足!之后我哋就继续打边炉,种类都算多,由于前面都食到饱饱地,我哋净系简单点左几样总括嚟讲,咁嘅价钱性价比实在十分之高,另外每位都会有雪糕送上,加38蚊就可以汽水任饮!同埋佢哋嘅服务都系好好,不断帮你换碟添水!好值得嚟试下!
开头每位都会先附送一份佛跳墙,炆得十分之味!