2024-09-15
呢日嚟到一间朋友介绍嘅餐厅,位于元朗,叫做 Woodsage,真系好好食!非常推荐大家去试试!💕 餐厅主打泰国西式 Fusion,我哋三个人点咗两个主食、一个小食,仲有三杯饮品。两个 pasta(冬阴功海鲜同埋卡邦尼)都非常出色,但如果要我拣一个,我会选择卡邦尼多啲。两个 pasta 都挂汁好香,啲粉烟韧有口感,食落好满足。冬阴功的味道酸酸辣辣,真系好开胃,特别适合夏天食。而卡邦尼就冇平时咁滞,口感轻盈,食完都唔会感觉沉重。至于咸蛋黄薯条,咸蛋味好香浓,搭配埋薯条,简直系绝配!我们嘅三杯饮品分别系士多啤梨 smoothie、泰式奶茶,同埋奶盖抹茶拿铁。全部饮品都唔会太甜,反而有啲惊喜,真系好味!🤩最重要嘅系,唔理价钱随意叫食物,埋单只系 $401!😱以呢个质素真系非常划算。我一定会再带朋友去食架!🥳