偶尔情况下,黎到呢间小小隐世食店,门面的装饰带有小茶记风味,见到价钱唔贵所以入去食lunch了。我地两个人点左以下食物,食饱饱又再出发行小店了。罗汉果龙眼乌龙茶&丹南咖啡罗汉果味颇出,不过唔会好重,有淡淡龙眼微甜吊味,好滋润呢!咖啡唔算好特别,可能被佢个名吸引左以为系好特别的味,感觉似一般茶记浓啡。炭烧沙嗲牛肉真心不得了,首先价钱好抵,有三串,加上非常有诚意,摆盘跟埋小炭炉,仲烧紧的,牛肉肉质易咬无渣,咬开有少少肉汁,唔干身,配埋独家沙嗲酱,非常之搭呢!香腌南乳炸鸡翼南乳味唔算突出,但鸡翼质素高,厚肉,外脆内软,有肉汁,又系出色。姜葱猪油渣捞面捞面面质有弹性,面底本身带有酱味,食落好入味,猪油渣配汤底平衡返!猪油渣老鼠粉其实就系银针粉了,汤底配搭猪油渣油腻感平均返,银针粉有弹性,唔会一咬就散开或溶左,简简单单,配埋香葱,好👍🏻好味!

我地两个人点左以下食物,食饱饱又再出发行小店了。

罗汉果龙眼乌龙茶&丹南咖啡
罗汉果味颇出,不过唔会好重,有淡淡龙眼微甜吊味,好滋润呢!

炭烧沙嗲牛肉

香腌南乳炸鸡