🍽️ 鸣虎 📍沙田沙田正街18号新城市广场3期1楼一田百货-本身谂住去一田买𩠌返屋企煮,点知见到一间超抵食餐厅!仲平过自己煮😍😍性价比超高!💫 日本鱼干猪骨汤拉面-鸣虎($88)汤头好浓郁😍😍除咗有浓厚嘅猪骨味,仲有香浓既日式鱼干味道👍🏻👍🏻👍🏻欣赏拉面口感烟韧弹牙,每一啖都挂晒汁咁😋😋😋男朋友就最钟意厚切既豚肉,有口感之余,脂肪同肉嘅比例均衡,食落唔会觉得油腻😚😚😚💫蒲烧鳗鱼丼( $68 )鳗鱼大份又肥美,肉质滑嫩,边边有微微嘅焦香‼️重点系佢嘅酱汁味道啱啱好!唔会抢晒鳗鱼嘅味,但又能够另外鳗鱼嘅鲜味升华,超好送饭😍😍厨师仲有落好多饭素🤣🤣🤣每一啖都够晒味!💫胡麻菠菜($38)一入口系冻冰冰凉浸浸!超钟意!虽然碟仔细细,但系份量都唔少🤭🤭菠菜鲜嫩冇苦涩味,食咗拉面同埋鳗鱼饭之后食呢个凉拌菜,带嚟一阵清新嘅感觉🤩🤩🤩-🌟性价比极高!价钱平得来,分量唔少👍🏻👍🏻👍🏻真系抵过自己煮🌟虽然价钱平,但系食物质素并冇Hea你😋😋😋好味又高质🤌🏻🤌🏻🌟环境装饰同摆位都好似去咗日本一样🤣🤣🤣推荐指数:4/5抵食指数:5/5#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong#sh
🍽️ 鸣虎
📍沙田沙田正街18号新城市广场3期1楼一田百货

💫 日本鱼干猪骨汤拉面-鸣虎($88)

💫蒲烧鳗鱼丼( $68 )

💫胡麻菠菜($38)

🌟环境装饰同摆位都好似去咗日本一样🤣🤣🤣

推荐指数:4/5
抵食指数:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong#shatin #沙田 #沙田必食 #沙田好去处 #鸣虎 #性价比之王