2020-09-29 863 浏览
疫情关系好耐无同朋友食饭 行完铜锣湾想食刺生 见到呢间近地铁站方便 环境又几好就上左嚟食😆比较高级小小既日本餐厅 一入到嚟个装修感觉好舒服。吧枱既位置系for食omakase,厨师会系面前整餐品,我哋今次单点所以就坐卡坐。刺身我哋嗌左牡丹虾同海胆,好新鲜海胆无腥味 唔使沾豉油食都好好食。食完之后虾头虾尾帮我哋攞左去炸,食落脆卜卜,虾头入边啲虾膏炸左之后好香👍🏻 清酒煮蚬呢个我同朋友都觉得好好食,一碗大概有6-7只,蚬好大粒够肉同埋完全无沙,鲜味好够,个清酒底都好饮。汁烧鹅肝饭一碗有2大块鹅肝 食落唔会好腻,同朋友share一半岩岩好。个酱汁都配番个饭又唔会盖过鹅肝本身嘅味道😆香葱拖罗海胆饭拖罗本身已经有葱系入边,再配个蛋黄,食落个味道有少少特别,一d都唔腥。海胆同拖罗味道比想像夹,有惊喜,海胆无因为系刺身饭而质素差左,都好鲜甜。同埋个价钱份量性价比都几高。👍🏻食日本野点少得酒,我同朋友每人叫左一杯。《大吟酿古梅酒》&《柚子柠檬酒》。个人比较钟意柚子柠檬酒既味道,饮落好清新比较易入口,平时少饮酒既女仔朋友都可以一试。最后师傅有出嚟同我哋打招呼,介绍番餐厅少少资讯同问我哋意见,服务都有意外

清酒煮蚬

汁烧鹅肝饭

香葱拖罗海胆饭

最后师傅有出嚟同我哋打招呼,介绍番餐厅少少资讯同问我哋意见,服务都有意外惊喜,整体嚟讲都推荐可以嚟试一试。
  • 清酒煮蚬