2023-10-08
我系喺太古坊返工嘅,前日OT要揾嘢食,前排又听朋友推介呢间餐厅,所以𠮶日就同同事行过去试。烧芝士年糕口感好好同流心芝士好夹。酸姜紫苏豚肉卷个口感juicy,肉汁浓郁,紫苏加埋酸姜味道好夹。银杏就原汁原味,冇酱,食落去好烟韧甘香。然后就食咗烧鸡软骨,佢系盐烧嘅,好脆同埋坚韧,味道一流。日式煎饺子嘅话外面金黄色嘅,煎到好香,佢𠮶个汁真系好正好绝配。海苔炸鱿鱼简直掂晒,海苔味好重,非常脆香,鱿鱼唔会难咬,口感啱啱好,而且唔会咸👍🏻👍🏻厚切牛舌芯都好满意,佢啲肉汁真系好浓郁,加少少柠檬汁正👍🏻泡菜豆腐汤味道好好。仲食咗烧活鳗、鸡全翼同桃汁,呢个就冇影到相,总之味道口感都ok啦。最后估唔到仲有雪糕送,佢唔系一枱一个,系每人一个👍🏻有冲绳海盐同乳酪味拣,两只都好好味👍🏻总结:呢间嘢嘅串烧火候控制得好好,所以肉汁系锁住咗肉入面。我最钟意佢嘅一点系佢唔会好似其他串烧店咁加咁多味精调味料,可以体验到啲嘢食嘅原汁原味又一啲都唔会寡👍🏻而且环境舒适干净,食得好舒服。一定会再嚟食👍🏻👍🏻
烧芝士年糕口感好好同流心芝士好夹。
银杏就原汁原味,冇酱,食落去好烟韧甘香。
然后就食咗烧鸡软骨,佢系盐烧嘅,好脆同埋坚韧,味道一流。
厚切牛舌芯都好满意,佢啲肉汁真系好浓郁,加少少柠檬汁正👍🏻
泡菜豆腐汤味道好好。