2018-08-31
本来见到咁多好评抱住一试心态,结果因为餐厅职员嘅态度同性价比低令我哋唔会再帮衬订枱唔够10分钟,就有人WhatsApp菜单同埋千字文嘅规矩俾你,有少少个电话俾人轰炸感觉。上到去见到有两只猫,surprise 因为我哋有两个BB,但系两只猫都好可爱嘅👌🏻以下系朋友总结嘅感觉:坐低后职员好落力推介佢哋嘅套餐,我哋有8个大人,所以职员话会做返8人嘅份量俾我哋。结果沙律只系得一碟(正常$138左右portion)小食每样每人一件,有五款主菜可以选三款,我哋选咗牛扒,黑毛猪同埋黑松露煎带子意大利饭。牛扒一块,够切每人一旧,但系煎得太熟,好难咬,味道OK黑毛猪系全晚最好食嘅嘢,食落去嘅感觉仲似牛扒,推介但系个份量系细到得人惊,我哋忍唔住问职员8个人都系食手掌仔咁细块🧐黑松露煎带子刺身意大利饭,带子有三粒,饭分量系1人前嘅2-3倍,味道普通食完沙律、主菜先至上小食,比较好嘅系芝士鸡翼,其他都不值一提,炸鱼手指太干食到呢度,我哋先至叫饮品,冇耐职员就拎住张单同我哋解释,因为我哋8个大人两个BB,所以叫咗八个大人嘅套餐之余,要另外叫多两个小食/两杯饮品/两个主菜。「BB占坐位,所以都要计」其实呢个做法我
以下系朋友总结嘅感觉:
结果沙律只系得一碟(正常$138左右portion)
小食每样每人一件,有五款
牛扒一块,够切每人一旧,但系煎得太熟,好难咬,味道OK
「BB占坐位,所以都要计」
其实呢个做法我明白,可以maximize利润,但系的确令人反感。手抱BB如果唔坐,我哋大人手抱住系咪就唔计?最后佢都系局住要我地每个大人食咗一个餐之后,再叫多两个小食,俾我哋感觉呢间餐厅好唔弹性。
Overall 每人约$300,套餐份量少(约5人份量),个甜品亦冇乜可取之处。