2023-08-31
相关食物:蒜蓉香辣凤爪 ,口水弹蛋(鹌鹑蛋),鸳鸯薯酥,火云叉烧,气锅鸡,避风塘软壳蟹 ,田园炒花青苗(XO酱),烈焰菠萝炒饭🍍,猫山王榴梿,柚子花精冻🍮,白桃乌龙🫖,瑰丽堂皇🫖长话短说,呢间餐厅有惊喜,因为整体食物质素都比我想像中好,当晚系食晚餐,佢环境方面其实系差过我预期少少,因为我本身以为系似一间中菜餐馆,但入到去坐近门口位置时,感觉格局似普通茶餐厅,但好彩系整洁嘅,所以还好其实食前无咩期望,知道系创意中菜,摆盘亦有特色,但点知味道意外地好食,绝对唔系100分,唔好有过高期望,但以呢个价钱,我觉得合理,性价比算好,差唔多每样菜式都有落心机做plating,虽然系gimmick嘢,但几有惊喜,最重要系味道唔错,唔会得个样某啲菜式系比较浓味同偏咸,例如避风塘软壳蟹, 炒花青苗就有啲油,但我觉得呢个花青苗几特别,之前冇食过, 亦都几好食, 至于鸳鸯薯酥就内外兼备,可能因为我自己钟意食薯类食品, 所以觉得呢道菜几有创意,同时味道都几好,如果要讲啲我下次唔会叫嘅系佢哋个甜品,系靓,但都只有靓整体来讲,呢个价钱绝对值得一试,加上科学园本身唔算好多选择, 如果过开嚟又想食中菜,想试吓新嘢,同时
整体来讲,呢个价钱绝对值得一试,加上科学园本身唔算好多选择, 如果过开嚟又想食中菜,想试吓新嘢,同时又想揾间性价比okay嘅可以嚟试吓