2023-11-04
职人食事 • 湾仔湾仔呢间餐厅位于蓝屋附近,餐厅铺由一位好有职人精神嘅负责人一手包办出菜,落单等工作。虽然餐厅唔算大,但食物方面种类依然唔会比其他日式料理餐厅少。负责人都好有礼貌招呼我地,全程殷勤有礼,服务加分😋😋..✅ 油甘鱼饭 🐟 $100卖相方面,油甘鱼非常厚切,份量亦非常多,摆盘简单而有心思,以蟹柳、玉子映衬之下颜色好开胃。油甘鱼油香非常足,肉质爽甜而少筋,好食之余我认为性价比非常高!😙..✅ 刺身拼盘(一) 🍣 $170拼盘原本有三文鱼、赤身、油甘鱼、剑鱼腩、帆立贝,不过当日食材供应有变,师傅为我地更换左少少配搭。整体都鲜甜,特别一赞虾,肉质软糯;剑鱼腩油香十足!推荐😙..✅ 鳗鱼饭 🍱 $100鳗鱼饭有2大块,肉质偏结实,外表煎得有微微焦香,淋上甜甜嘅烧汁,好满足。就份量而论,呢度鳗鱼份量足以媲美其他餐厅过百嘅份量👍🏼..✅ 三文鱼鲛🐟 $45三文鱼鲛煎香,可按个人喜好滴上少少柠檬汁😝
✅ 油甘鱼饭 🐟 $100
✅ 刺身拼盘(一) 🍣 $170
✅ 鳗鱼饭 🍱 $100
✅ 三文鱼鲛🐟 $45
三文鱼鲛煎香,可按个人喜好滴上少少柠檬汁😝