2023-07-30
平时开餐厅散叫嘢食, 好多时都食唔饱, 所以比较钟意食放题, 知道大埔开咗间好抵食嘅放题专门店-丁丁烤鱼, 见到15周年震撼价每位都只系298, 小童仲有半价优惠, 仲有五大推广套餐产品,样样都好吸引所以去试吓, 食完都感到性价比颇高QR code落单超方便, 而且食物图文并茂, 又可以减少人与人之间嘅接触放题套餐首先来两份一式三款的餐前小食, 唔够喉仲可以无限添加, 包括有炸馒头, 麻辣猪耳, 盐酥鸡, 鸭血, 小酥肉等,甜酸辣嘅味道都有, 味道好开胃饮品方面都颇多选择, 怕热气嘅,你最啱饮鸿福堂嘅竹蔗茅根食鸡煲烤鱼嘅另一灵魂焦点就是酱料,有冇喜欢的葱花粒刺身拼盘来了,还有干冰烟雾效果,很吸睛, 八爪鱼看来很新鲜,烟烟韧韧又鲜甜来到鸡煲已经很香,原来里面嘅配料超多,有洋葱,姜丝,芫荽等, 而鸡件虽然比较细小,但很入味,食完一煲又再追加,好适合鸡煲迷最开心就系可以食埋招牌烤鱼,钟意条鱼多肉少骨,一夹呢已经系一大条长长的鱼肉,鱼肉很香很滋味想滋补一番,就要order滋补花胶鸡汤做火锅汤底,里面嘅一粒粒杞子仲可以明目㗎一次性时令海鲜拼盘里面有多款海鲜, 包括有鲍鱼,生猛海虾,广岛蚝,扇贝,
饮品方面都颇多选择, 怕热气嘅,你最啱饮鸿福堂嘅竹蔗茅根
食鸡煲烤鱼嘅另一灵魂焦点就是酱料,有冇喜欢的葱花粒
一次性时令海鲜拼盘里面有多款海鲜, 包括有鲍鱼,生猛海虾,广岛蚝,扇贝,青口,沙巴等,实在太丰富了,一拎起海虾是长长的,只需要灼一灼就食得,肉质爽口又弹牙,唔需要点酱汁已经好有鲜味
肉类有多款,安格斯肥牛和澳洲和牛都是牛魔王必选, 我就偏爱半肥瘦嘅部位, 油脂分布平均, 入口带点即溶口感
来到必定要试吓八吋蟹柳棒,真系有我几只手板咁长㗎, 最钟意佢可以朔晒汤底嘅精华味道,放入口感觉好似饮咗成煲汤底咁
另外豆腐,午餐肉,冬瓜,金菇等都系必食朔汤底底之选
打边炉梗系要整返杯新鲜百香果水果茶,冰冰凉凉清甜嘅味道可以解渴
最后别忘记拿一杯雪糕作为饭后甜品呀
#丁丁烤鱼 - 大埔旧墟直街4-20号美新大厦地下A2号舖
#大埔鸡煲 #大埔烤鱼 #大埔放题 #大埔抵食放题 #大埔美食 #大埔揾嘢食