行完朗豪坊同外国朋友唔知食咩好,唔想去再食煲仔饭,就选择呢间路边鸡试吓,果然有惊喜!餐厅座位都算坐得舒服。茶够晒热,店员服务都好有礼貌。呢味椒盐豆腐被外国朋友盛赞!外脆内软热辣辣,配上炸蒜,都只系$48!美味沙姜猪手($58)就啱晒女仔食,加上麻油蒜蓉好香口豉油王鹅肠($108)份量大,应该系新鲜鹅肠,芽菜底好鲜甜,鹅肠D脂肪多,唔想咁腻就要自己咬走咯。到了以「路边鸡」命名的餐厅名物(例牌$148),嫩滑不在话下见唔见到鸡皮同鸡肉之间的一层薄薄的啫喱吗?😍😍😍 店主话我知佢地系文昌鸡,啖啖肉,配上微咸姜蓉,全晚添饭重点。到了最后的芝士牛油海虾($160)虾呢样嘢的确好睇时节,当晚就有点失色,无伊面底情况下,芝士汁应该少D,不过还可以啦!两个人食呢个份量应该真系会捧住个肚仔走,如果想饮两杯,就叫少一两个𩠌☺️☺️说实话,喺旺角餐厅林立既地方,「喜记路边鸡」性价比超高,会系我一个人/一大班人食饭之选。👍🏼👍🏼👍🏼无味精。

餐厅座位都算坐得舒服。

茶够晒热,店员服务都好有礼貌。

美味沙姜猪手($58)就啱晒女仔食,加上麻油蒜蓉好香口