2023-06-27 71 浏览
大角咀食街附近新开嘅广东串烧店。环境都几干净,服务态度又不错。店内嘅串烧无得拣辣度,因为店主希望尽量以最合适嘅风味形式呈现食物,只会因应不同食材酌量加上调味料。如果有需要,可以自行添加调味粉。✨辣椒蒜蓉烤生蚝好大只生蚝好肥美🦪超惹味蒜香同辣味加埋鲜味生蚝,成件事热辣辣超正,连汁都饮埋😂✨千味煎饺外层煎得香脆,四款煎饺馅料分别有粟米、芫荽、韭菜、白菜。配上香醋同辣菜脯,推介🙌🏻✨烧猪手外层烟靭而不腻,咬落好软腍好入味。配上少量孜炙粉同辣粉,味道不错。✨脆爽凉拌鱼皮大推🙌🏻鱼皮非常爽脆,口感好正。配上酸酸辣辣酱汁,开胃醒神!✨惹味烤汁烧全翼鸡全翼啖啖肉,外层焦香微脆。✨秘制孜然烧蒙古羊架羊架好多汁,呢个程度嘅膻味我钟意🙌🏻配上孜然粉好惹味。✨秘制蒜蓉烧原条茄子串烧必叫,蒜香够浓带微辣,整体够腍。

✨辣椒蒜蓉烤生蚝
😂

✨千味煎饺

✨烧猪手

✨脆爽凉拌鱼皮

✨惹味烤汁烧全翼
鸡全翼啖啖肉,外层焦香微脆。

✨秘制孜然烧蒙古羊架
羊架好多汁,呢个程度嘅膻味我钟意🙌🏻配上孜然粉好惹味。

✨秘制蒜蓉烧原条茄子
串烧必叫,蒜香够浓带微辣,整体够腍。

2023-06-23